„Kovo 7 d. rusai situacijos visiškai nebekontroliavo!“ Kryme pradedamas vykdyti itin slaptas Ukrainos planas  ()

Laikinai Rusijos okupuotame Kryme padažnėjo sprogimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, Krymo aktyvistas Vasilijus Samoilovas. Anot jo, kovo 7-osios rytą prie Belbeko karinio aerodromo pasigirdo sprogimai.

Kai tik pasigirdo sprogimai ir vietiniai gyventojai pradėjo apie tai rašyti soc. tinkluose, propagandistai ėmė raminti gyventojus. Lyg nieko nebūtų įvykę, tarsi viskas ramu.

Tačiau, anot Samoilovo, vėliau kai kuriose Rusijos medijose buvo pranešta, kad tai buvo pratybos. O kitose jie pradėjo rašyti, kad tiesiog „lėktuvas praskrido viršgarsiniu greičiu“.

„Kovo 7 dieną Belbeke rusai situacijos visiškai nekontroliavo“, – pabrėžė Samoilovas.

Samoilovas teigė, kad pusiasalyje dažnai pastebimi dronai. Jis pažymėjo, kad už to slypi daug darbo. Tačiau daug detalių kol kas atskleisti negalima.

„Kai rusai sako, kad jie viską kontroliuoja, taip toli gražu nėra. Be to, net tose situacijose, kai jie galvoja, kad tikrai viską kontroliuoja, iš tikrųjų viską kontroliuoja Ukraina“, – pabrėžė Samoilovas.

Jis pridūrė, kad viskas, kas susiję su sprogimais Kryme, yra vieno plano dalis.

„Toliau bus daug labai įdomių dalykų“, – sakė aktyvistas.

Tuo tarpu Rusijos okupantai pusiasalyje pristato teritorinės gynybos analogą. Pasak Samoilovo, dar 2014 metais Kryme buvo sukurti vadinamieji „kazokų būriai“.

„Ten buvo vežami visokie alkoholikai, narkomanai ir atstumtieji. Jie nešiojo skrybėles ir patruliavo gatvėse kartu su rusų policininkais. Vėliau jie kuriam laikui buvo pašalinti, kad „neerzintų“ poilsiautojų akių“, – sakė Samoilovas.

Dabar Simferopolyje vėl norima atnaujinti vadinamuosius „kazokų būrius“. Tačiau, kaip pažymėjo Samoilovas, iki galo neaišku, ko gatvėse ieškos „tie kvailiai keistomis skrybėlėmis“.

 

Okupantai panikuoja, nes Ukraina gali susigrąžinti Krymą, ir jie paniškai ruošiasi pusiasalio „gynimui“. Rusai kasa apkasus Sakų ir Juodosios jūros regionų paplūdimiuose, ypač netoli Eupatorijos ir Sakų miestų.

Pasak Samoilovo, bendras apkasų linijos ilgis pakrantėje yra daugiau nei 200 kilometrų.

„Atrodo, kad rusai tik dabar daro išvadą iš Krymo karo, kuris buvo beveik prieš 300 metų. Tada sąjungininkų kariuomenė išsilaipino būtent Sakuose ir Eupatorijoje“, – ironiškai pažymėjo aktyvistas.

Jis paaiškino, kad šiuolaikinio karo sąlygomis Juodosios jūros pakrantė ne visai tinkama išsilaipinti.

 

Be to, Rusijos įsibrovėliai pradėjo aktyvią veiklą Krymo šiaurėje. Krasnoperekopsko, Armiansko ir Džankojaus apylinkėse rusai ne tik kasa apkasus, bet ir stato rimtas betonines konstrukcijas.

„Taip pat aplink apkasus Sakuose yra vietų, kur užtvertas kelias į paplūdimį, o palei jį stovi ženklai „Saugokitės minų!“, – sakė Samoilovas.

Pasak Samoilovo, nėra tiksliai žinoma, ar rusai tikrai ką nors užminavo, ar ne. Aktyvistas pabrėžė, kad apskritai toks rusų pasiruošimas Krymo „gynimui“ yra naudingas Ukrainai. Juk okupantai tam išleidžia milžiniškas sumas pinigų iš savo biudžeto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(0)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: