Jau šią vasarą: Kinijos analitikai paskelbė, kas laimės karą  ()

Kinijos karo ekspertai iš Pekino karo mokslų akademijos padarė išvadą, kad Rusijos karas prieš Ukrainą baigsis 2023 metų vasarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ta ekspertų grupė, aišku, yra tiesiogiai pavaldi Kinijos Liaudies Respublikos liaudies išlaisvinimo armijai. Įstaigos žemėlapyje rasti nepavyksta, tačiau Nikkei žurnalistai rašo, kad ji reguliariai konsultuoja Komunistų partijos Centrinį karinį komitetą.

Nikkei rašo, kad dar gruodį Kinijos analitikai baigė modeliuoti karo Ukrainoje scenarijus. Tyrimas parodė, kad karas baigsis 2023 metų vasarą ir Rusija nugalės Ukrainą. Tyrėjai taip pat padarė išvadą, kad Rusijos ir Ukrainos ekonomikos bus pernelyg išsekusios, kad tęstų karą.

„Gali būti, kad rezultatai buvo iškreipti Rusijos naudai, siekiant įtikti Kinijos vadovybei, kuri palaiko Maskvą. Tačiau sutapimas, kad pernai gruodį JAV priimtas 45 milijardų dolerių pagalbos paketas baigiasi šią vasarą“, - pažymėjo žurnalistai.

Neaišku, kas toliau nutiks su JAV pagalba Ukrainai, nes kai kurie Atstovų rūmų respublikonai į tai žiūri skeptiškai.

Nikkei rašo, kad būtent tų prognozių pagrindu Pekinas karo metinėms buvo parengęs taikos planą. Pekinas nori palaikyti draugiškus santykius su Ukraina, tačiau Kinija vis tiek palaiko Rusiją. „Pagrindinis norimas tikslas yra, kad Kinija atliktų pagrindinį vaidmenį užtikrinant paliaubas“, – sakė žurnalistai.

 

Tačiau daugelis analitikų yra įsitikinę, kad karas iš tikrųjų gali tęstis ilgą laiką, nes Ukraina nesiruošia daryti nuolaidų Rusijos Federacijai. Jei Pekinui nepavyks tapti tarpininku derybose, tai pakenks Xi Jinpingo autoritetui.

(6)
(56)
(-50)

Komentarai ()