„Ne NATO stiliumi“. Skelbiama, kaip savo puolimą pradės Ukraina  ()

Ukraina nepradės „NATO stiliaus“ kontrpuolimo prieš Rusijos priešo pajėgas – ekspertai įvardijo objektyvias priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią išvadą padarė ekspertai, atlikę išsamų Ukrainos gynėjų karinės technikos ir įrangos tyrimą, pranešė „The Wall Street Journal“.

Ekspertai teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontrpuolimą pradės naudodamos didelio tikslumo antžeminius ginklus su tolimojo nuotolio raketomis. Greičiausiai Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontrpuolimą pradės naudodamos MLRS ir artileriją, galinčią smogti toliau nei už 120 km.

Toks veikimo nuotolis kartu su Ukrainos ir Vakarų šaltinių žvalgybine informacija turėtų leisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms taikytis į okupantus toli už fronto linijos. Ukrainos gynėjai per pastaruosius metus sudavė didelius smūgius priešo logistikos bazėms, vadavietėms ir tiekimo linijoms. Tokių smūgių tikslas – izoliuoti dalinius mūšio lauke, pakenkti jų koviniam efektyvumui ir pasėti sumaištį okupantų gretose.

Po artilerijos apšaudymo pėstininkai, vadovaujami tankų, leisis į mūšį, mano JAV kariuomenės pulkininkas leitenantas John Nagle. Tokią taktiką mūšio lauke visada naudoja amerikiečiai, tačiau skirtumas tas, kad Kijevas neturės tiek tankų, kiek norėtų. Ir nors tankai iš Europos jau beveik visi atvyko į Ukrainą, amerikietiškų „M1 Abrams“ teks palaukti ne anksčiau kaip iki rudens.

 

Deja, Ukraina nesugebės pradėti NATO stiliaus priešo pozicijų puolimo. Tam būtina visiškai kontroliuoti dangų. Būtent taip JAV pradėjo savo karinę operaciją prieš Iraką praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje. Pasak John Nagle, Kijevas ne tik neturi reikiamo skaičiaus lėktuvų, bet ir stokoja jų paramos iš žemės.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(6)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: