Pirmieji Slovakijos naikintuvai „MiG-29“ jau saugo dangų virš Charkivo  (1)

Per kalbą Slovakijos parlamente Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pavaduotoja Olena Kondratiukova pareiškė, kad lėktuvai jau atlieka kovines misijas. Ukraina gavo 4 iš 13 Slovakijos suteiktų „MiG-29“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-30 Pirmieji Slovakijos naikintuvai „MiG-29“ jau saugo dangų virš Charkivo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakija Ukrainai perdavė pirmuosius 4 naikintuvus „MiG-29SA“, kurie jau vykdo kovines užduotis. Apie tai pranešė vietos leidinys „Sita“.

Kovo 29 d., sakydama kalbą Slovakijos parlamente, Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pavaduotoja Olena Kondratiukova pareiškė, kad naikintuvai jau gina dangų virš Charkivo. Ukrainos politikė taip pat padėkojo Slovakijai už pagalbą, suteiktą nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

„Defense Express“ priduria, kad Slovakijos naikintuvai buvo modernizuoti 2000-aisiais. Juose buvo sumontuota vakarietiška avionika. Teoriškai tai gali padėti Ukrainai su „MiG-29“ naudoti vakarietiškus ginklus.

 

Sprendimas perkelti lėktuvus į Ukrainą sukėlė opozicijos susirūpinimą Slovakijoje. Buvęs ministras pirmininkas Robertas Fico padavė vyriausybę į teismą, nes mano, kad sprendimas perduoti naikintuvus buvo neteisėtas.

Iš viso Ukrainos oro pajėgos iš Slovakijos gaus 13 „MiG-29“.

(36)
(1)
(35)

Komentarai (1)