„Kodėl jie tai sako? Kad žmonės būtų pasiruošę“. Tai rimta - kam propaganda ruošia rusus  ()

Pasak Nobelio premijos laureato Dmitrijaus Muratovo, dabar Rusijos propaganda yra 12 televizijos kanalų ir tūkstančiai laikraščių. Be to, propaganda skleidžiama ir per socialinius tinklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propaganda ruošia Rusijos gyventojus tam, kad branduolinis karas nėra taip jau blogai, teigia Nobelio premijos laureatas Dmitrijus Muratovas BBC.

Jo teigimu, laikotarpis, kai žmonės gyveno be branduolinės grėsmės, baigėsi. Dabar nežinia, ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išdrįs paspausti branduolinį mygtuką. Muratovas pažymėjo, kad Rusijos valstybinė propaganda jau seniai tikina žmones, kad branduolinis karas nėra taip jau blogai.

„Jie skelbia: „Mes turime tokią raketą, tokią raketą, kitą raketą“. Jie kalba apie taikymąsi į Jungtinę Karalystę ir Prancūziją, apie branduolinio cunamio, kuris nuplaus Ameriką, sukūrimą. Kodėl jie tai sako? Kad žmonės būtų pasiruošę“, – sakė Muratovas.

Kaip sakė žurnalistas, rusai yra užkrėsti propaganda. Jis palygino tai su radiacija, bet su propaganda susiduria beveik visi. Dabar 12 televizijos kanalų ir tūkstančiai laikraščių Rusijoje yra tik propaganda. Be to, ji aktyviai platinama per socialinius tinklus. Jei propaganda staiga išnyktų, Muratovo manymu, jauni rusai tai priimtų lengvai.

„Protestuojantiems rusams iškelta 21 000 administracinių ir baudžiamųjų bylų. Opozicija yra kalėjime. Žiniasklaida uždaryta. Daug aktyvistų, civilių ir žurnalistų buvo pripažinti užsienio agentais“, – sakė Muratovas.

 

Tačiau, anot jo, pagrindinė Putino paramos grupė – vyresnio amžiaus žmonės. Jie Kremliaus galvoje mato žmogų, kuris pasiruošęs juos ginti, kas mėnesį atneša pensiją ir sveikina su Naujaisiais metais. „Šie žmonės mano, kad jų anūkai turi eiti kautis ir mirti“, – sakė Muratovas.

Žurnalistas teigė, kad politinės represijos prieš dabartinio režimo oponentus Rusijoje tęsis.

(4)
(32)
(-28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: