[ŽT] Neįtikėtina: Kazachstane prorusiški separatistai paskelbė miesto „nepriklausomybę“ (Video)  ()

Petropavlovske 19 separatistų grupė susitikime paskelbė apie Liaudies tarybos įkūrimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-01 [ŽT] Neįtikėtina: Kazachstane prorusiški separatistai paskelbė miesto „nepriklausomybę“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 19 d. Petropavlovske 19 separatistų grupė susitikime paskelbė apie Liaudies tarybos įkūrimą. Be to, separatistams pavyko priimti savo „deklaraciją, simbolius ir net chartijos projektą“. Žinoma, kad vietos prokuratūra jiems jau iškėlė baudžiamąją bylą.

Tapo žinoma, kad Kazachstane sujudo prorusiški Petropavlovsko separatistai, kurie nusprendė atsiskirti nuo visos šalies, informuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Vienas iš vietinių leidinių internete paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vaizduojamas pirmasis separatistų „suvažiavimas“ kovo 19 d. Susitikime jie nusprendė paskelbti savo „nepriklausomybę“ nuo viso Kazachstano.

Šaltinis rašo, kad net pavyko išrinkti susirinkimo pirmininką. Tą pačią dieną visi balsavo už „Liaudies tarybos“ deklaraciją, chartiją, simbolius, antspaudą ir formą.

Deklaracijoje jie nurodė, kad Petropavlovsko „liaudis“ nori gyventi atskirai nuo Kazachstano, nes yra „laisva tauta ir turi teisę rinktis“.

Pagrindinės pretenzijos, kurias jie pateikia Kazachstano vyriausybei, yra susijusios su švietimo, medicinos ir maisto sistema.

 

Jie pasisakė už sovietinės švietimo sistemos grąžinimą. Lygiai taip pat visi produktai Kazachstane nebeatitinka sovietinio GOST, o kadaise nemokama medicina tapo šiuolaikinių gydytojų verslu.

Po vaizdo įrašo pasirodymo internete posėdžio dalyviams buvo iškelta baudžiamoji byla. Informaciją patvirtino Šiaurės Kazachstano regiono policijos departamento spaudos tarnyba.

Petropavlovskas yra Kazachstano šiaurėje ir ribojasi su Rusijos Federacija. Kremlius jau seniai kalba apie miesto „rusišką priklausomybę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(34)
(-26)

Komentarai ()