„Kremlius artimiausiomis dienomis gali paskelbti apie karo pabaigą“. Kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-04-02 14:39
Užgrobė šalį ir prašo taikos. Tik rusams suprast.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-02 15:02
Tai Ukraina irgi gali pulti Rusiją, pastarajai norint taikos. Nes prieš metus buvo atvirkščiai - UA norėjo taikos, RU tai ignoravo. Bet kokiu atveju Kremliaus sienos turi griūti, nes pasauliui reikia dar vieno pavyzdžio-priminimo, kad ateinantys keli dešimtmečiai būtų kiek ramesni
Benediktas 2023-04-02 18:20
Ką bendro ši tezė turi su dabartine situacija? Ukraina niekada nepuls pirma Rusijos ir Rusijos teritorijoje neprašys taikos, nes tokį poelgį tik rusui sugalvot. Ukraina buvo užpulta - ir apie taiką kalbėjo. Čia taikos prašo puolantysis.
immortallt 2023-04-03 10:38
Putleris taiką bandytų skelbti su mintimi, kad maskolių užimtų Ukrainos teritorijų ukrainiečiai neatsiimtų. Bet niekas iš vakarų pasaulio nemanau, kad žiūrėtų rimtai į tokias paliaubas, kai nepasitraukia iš užgrobtų teritorijų. Ukrainiečiai gal nebent duotų savaitę laiko ar pan. pasitraukti.
kestutisz 2023-04-03 12:12
Gali paskelbti, gali nepaskelbti, tuščios kalbos apeliuojant į sveiką protą čia netinkamos išvis. Mest monetą ir jei pakibs ore - tada gal ir bus 50:50 kad nutrauks. Kitaip niekaip - jis gi yra įsivaręs į kampą iš kurio išeities nėra, vienintelis būdas išgyventi pačiam - tęsti specobosraciją.
Benediktas 2023-04-03 14:02
Tai Rusija paliaubų prašė jau n kartų. Jie vadino tai derybomis. Man atrodo čia jau būtas dalykas. Dar skundesi, kad sviediniai su nusodrintu uranu pakenks jų kareiviams ir pan. Kad Charkove ukrainiečiai paėmė iš jų tankus. Aišku, kad jie supranta, kad Ukraina nepaisys jokių paliaubų, kol rusai bus Ukrainos teritorijoje. Čia tas pats, kas ateiti i tavo nama, uzimti du kambarius ir sakyti, kad norim paliaubu . Tai čia grynas terorizmas, banditizmas, akiplėšiškumas, viduaramžiškumas, trumparegiškumas, savanaudiškumas, taktinis laimėjimas, strateginis pralaimėjimas. Tai niekaip nesusieję su teisingumu, santykiu gerinimu, neizoliacija. Taip, jei Ukrainai nesuteiktų resursų, Ukraina būtų priversta priimti Kremliaus sąlygas, bet tada Kremlius net nesustotų, jei Ukraina nesulauktų pagalbos. Nes pradzioje Zelenskis, dar pries kara siule susitarti, bet tada Putinas nesutiko. O čia rusai patys puola, jaučia, kad gali prarast, ką užgrobė ir jau jiems reikia „derybų“ (paliaubų) Ukrainos teritorijoje Išveskit kariuomenę - ir bus jums paliaubos - vis daugiau žmonių man atrodo tai supranta, išskyrus Rusijoje. Tipo negali Rusija isvest. Gali visada. Putinas tik negali, nes jam pzd gali būti. Bet čia jo vieno problema. Tegul galvoja, kaip su Skabejevos ir Solovjovo pagalba išsivartyt.
HardAxe 2023-04-03 16:49
yra visokių tarpinių variantų. pvz 2014 sienos? krymas? Ar ukraina pasiruošusi paaukoti 0.5M žmonių jiem atgauti, ar mieliau sutiktų su palialbom kažkur per vidurį? Ar turės ukraina žmonių kariauti dar 5 metus? ar šiolaikiniai 15likmečiai liks Ukrainoj ir bus pasiruošę stoti į armiją už 4 metų? Tie kur ukrainoj, jie negyvena rytiniam ruože. O tie kurjiem tai namai - išvykę į užsienį. ir t.t. ir pan? Manau labai daug atsakymų priklausys nuo to, ar ukrainai pavyks atmušti sausumos kelią iki krymo, per ateinantį pusmetį. Jei paims Mariopolį ir Melitopolį, tada viskas įmanoma. Bet jiem reik tvirtai perimt M14 plento kontrolę, ir Azovo jūros pakrantę kad risai apsišiktų. Taip būtų aiškiai paskelbtas šachas krymo pusiasaliui. O dabartiniai taktiniai pasistumdymai gali užtrukti amžinybę. Rusai prastai aprūpinti ir stumtis į priekį gal nepasistums, bet gintis tiek daug įramgos nereikia ir kiekis turės gerą atsvarą. Jeigu pult reikia tankų, tai gintis užteks RPG ir dronų jammerių. t.lt labia šauniai pušina optimizmą, pvz su Bachmuto ginyba ir nuliniu Rusijos progresu. Bet biškį šiausiau esantis Soledaras visgi krito. Ten pilna šachtų, kaži ar pavyks lengvai rusus išrūkyt nafik. Žodžiu rusai gauna kiekvienam kėliny, bet kai turi 5x daugiau žaidėjų aikštelėj rezultatas nėra toks jau aiškus. Aš, aišku, linkiu sėkmės leopardam ir kitom katėm, Būtų žiauriai smagu jei perskirtų okupuotas teritorijas ir sausumos krymo kelią, ar bent jau pasiektų himarsų atstumą iki jo.
kestutisz 2023-04-03 17:13
Paliaubos atidavus kažką - nebus ilgam. Tai tik bus karo atidėjimas iki maskoliai sustiprės. Jie gi atvirai deklaruoja, kad Ukrainos kaipo tokios nėra nėra, ten net pats didžiausias optimistas Ukrainoje netiki, kad įmanoma taika normaliai nedavus į snukį. Vienintelis saugus variantas - didžiulė "demilitarizuota zona" už sienų bei subyrėjusi ta neykusi imperija.
HardAxe 2023-04-03 17:39
Gal putinas kojas užvers per kelis metus, tada yra vilties. Arba jei atgautų sau tinkamą teritoriją (kuo netikiu), tada galėtų į Nato stot. Bet kitu atveju, tia palialbos bus tol, kol suremontuos tankus ir pastatys gerei veikiančia raketų ir dronų gamyklą. O pačiai ukrainai šūdas tos palialbos, niekas neįvestuos į šalį, kurioj nusimato karas per artimiausius 5 metus...
Benediktas 2023-04-03 17:59
Vakarms reikia neskelbt jokiu lozungu, kaip Rusija turi pralaimet arba Ukraina turi laimet, o tiesiog tyliai duoti Ukrainai daug ginklu, kad tai ivyktu be jokiu lozungu. Geresnio kelio nera, kol pas ukrainiecius yra ryztas kovoti. O su daug ir geru ginklu - tas ryztas sustiprinamas. Tik tai reikia daryti tyliai, be lozungu. Net f-16 duoti be paskelbimo. Ukraina nori susigrazinti savo teritorija ir mes jai padedame - pats teisingiausias teiginys. Visa kita - pasekmes.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-03 18:26
Tai iki galo tuos mano du sakinius perskaitei? Px kad RU "užsimanys" taikos (kai jau patiems padai svils) - UA turi teisę pasiųsti juos nx su visais norais ir išsisprogdinti tą padlų lizdą (Kremlių) be jokios sąžinės graužaties ir pasiteisinimų prieš visą pasaulį.
Benediktas 2023-04-03 19:12
Pirmu sakiniu tu kažkaip bandei parodyti, kad Ukraina vos ne taip pat darė. Kas visai nėra analogija.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-03 19:44
Benediktas 2023-04-03 19:58
Gali išplėsčiau paaiškint, ką norėjai pasakyti pirmu sakiniu. Kitu atveju laikysiu, kad mano komentaras teisingas.
kestutisz 2023-04-03 20:24
Čia kaip tik neturiu jokių vilčių. Nėra jis vienintelis už viską atsakingas (ir ką galbūt bandys įrodinėti išlikusieji po jo nuvertimo).
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-03 22:09
Tai tu apjunk tą mano sakinį su ta citata ir man gal jau nebereikės aiškinti
Benediktas 2023-04-03 22:21
Dabar paaiškink pagal šitą sakinį, kuo Ukrainos situacija ir elgesys analogiškas Rusijos situacijai ir elgesiui? Tik tuo, kad Ukraina norėjo taikos prieš metus ir daugiau niekuo?
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-03 22:49
... Jis: „Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos siųs na&*^, jie rėks, kaip Kyjivas nenori taikos, kokie ukrainiečiai yra agresoriai“, - sakė Sotnikas. Aš: Tai Ukraina irgi gali pulti Rusiją, pastarajai norint taikos.
HardAxe 2023-04-03 23:27
Aš tikiuosi, kad tie likusieji nesusitars taip efektyviai. Gal kariuomenė nenorės visa paklusti, gal oligarchai ekonomikos aukoti, gal dar kas. Putino mašinoj daug sraigtelių, kuri gali subyrėti.
Benediktas 2023-04-03 23:30
Čia kurioje multivisatoje Ukraina gali pulti Rusiją, pastarajai norint taikos? Dabar Rusija nori taikos Ukrainos teritorijoje? Čia ne taika, o terorizmas. Gal norėjai pasakyti, kad niekam neuždrausta būti teroristais - va ir Ukraina gali. Kas per briedas.