Ukrainos kariškis nuėjo į bažnyčią ir uždavė klausimą: žiauru, kas buvo paskui (Video)  ()

Chmelnyckio mieste Ukrainos ortodoksų bažnyčios (Maskvos patriarchatas) šventikai sumušė Ukrainos karį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chmelnyckio mieste Ukrainos ortodoksų bažnyčios (Maskvos patriarchatas) šventikai sumušė Ukrainos karį.

Apie tai „Facebook“ parašė Chmelnyckio srities tarybos deputatas Viktoras Burlykas.

Anot jo, vaizdo įraše matomas karys Arturas Ananiovas, kuris nuo pat plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios savanoriškai išvyko į frontą kaip 19-ojo šaulių bataliono karys.

Ananiovas neapsikentė ir atėjo paklausti tikinčiųjų, kiek ukrainiečių dar turės žūti, kad jie nustotų eiti melstis į Maskvai ištikimų popų cerkves. Šis klausimas kaip reikiant suerzino dvasininkus, ir šie ėmė talžyti Ukrainos karį. Jam buvo sutrenkta galva.

Kaip pridūrė Burlykas, į konflikto vietą atvykę teisėsaugininkai sulaikė karį pagal Ukrainos Administracinių nusižengimų kodekso 173 straipsnį – smulkų chuliganizmą.

 

Chmelnyckio srities nacionalinės policijos departamentas pridūrė, kad dėl kariškio sumušimo, užfiksuoto vaizdo įraše, tyrėjai dvasininkui pradėjo baudžiamąją bylą pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 296 straipsnio 2 dalį – chuliganizmą.

Ukrainos ortodoksų bažnyčia sureagavo į incidentą ir pareiškė, kad „po vietinio deputato skambučių karine uniforma apsirengęs vyras surengė provokaciją tiesiai per dieviškąją liturgiją“.

„Vyras užpuolė dvasininką, sutrukdė tarnybą, apliejo ir sugadino šventąją Evangeliją daugiau nei 100 parapijiečių akivaizdoje“, – pranešė Ukrainos ortodoksų bažnyčios (Maskvos patriarchatas) spaudos tarnyba.

Įvykis sulaukė vietinių žmonių reakcijų.

Įvyko pirmieji susirėmimai: Chmelnyckio mieste žmonės rinkosi prie bažnyčios, kur Maskvos šventikai mušė karį.

 

Policija stebėjo tvarką, o apie 500 miestiečių kartu su kariškiais reikalavo išvaryti iš bažnyčios piktąsias dvasias.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(34)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()