„Priešui ruošiamos labai nemalonios staigmenos“: skelbiama, kad tai įvyks labai greitai (Video)  ()

Žvalgyba suintrigavo kovinių plaukikų mokymo nuotrauka, taip pat tapo žinoma apie JAV pagalbą – 80 katerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl karo ekspertas Vladislavas Seleznevas buvo paklaustas, ar Ukraina galėtų tai panaudoti kokioms nors jūrų operacijoms.

Ekspertas pabrėžė, kad neturi teisės atskleisti slaptos informacijos, tačiau vis dėlto sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošia „staigmenas“ Rusijos okupantams.

„Tai, kad Ukrainos kariuomenė ruošia labai nemalonias staigmenas priešui, akivaizdu. Žvalgybos vadovas Kyrylas Budanovas sako, jog mūsų laukia neramūs įvykiai nuo balandžio vidurio iki gegužės pabaigos“, - pasakojo V. Seleznevas.

Tačiau kaip, kur tiksliai, kokiomis pajėgomis tai bus vykdoma, yra valstybės paslaptis. Dabar Ukrainos kariuomenė yra paskutiniame pasirengimo kontrpuolimui etape.

„Manau, kad mums viskas bus gerai, o V. Putino kariams – blogai. Ir dėl greitaeigių katerių tiekimo, ir dėl aktyvios žvalgybos struktūrų veiklos laikinai okupuoto Krymo teritorijoje, taip pat ir dėl partizanų veiklos“, – pridūrė karo ekspertas.

Anksčiau Gynybos ministerija paskelbė Ukrainos kontrpuolimo laiką. Buvo pranešta, kad Ukrainos kariuomenė savo teritorijų išvadavimo operaciją pradės balandžio-gegužės mėnesiais. Ji puls vienu metu keliomis kryptimis.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo majoras Oleksijus Hetmanas, komentuodamas numatomą Ukrainos kariuomenės kontrpuolimą, išreiškė nuomonę, kad Vakarų tankai važiuos per pietines stepes.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis sakė, kad šalis dabar laukia ginklų ir amunicijos tiekimo starto, kad galėtų pradėti kontrpuolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: