„Šios valstybės bijo net Rusija“. Atsigauna galinga jėga (Video)  ()

„Ji ne tik kažkur mintyse svajoja apie Rusijos žlugimą, bet, ko gero, yra pasirengusi prisijungti prie šio proceso.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 27 dieną Vladimiras Putinas gali apsilankyti Turkijoje. Ten diktatorius nebus suimtas, nes Stambulas neratifikavo Romos chartijos. Tačiau, nepaisant flirto su Rusija, Turkija svajoja apie jos skilimą ir galbūt prisijungs prie šio proceso.

Tokią nuomonę „24 kanalo“ eteryje išsakė Nacionalinio strateginių studijų instituto vyriausiasis konsultantas Ivanas Usas. Jis taip pat papasakojo, ko Kremlius bijo.

2023 metų gegužės 14 dieną Turkijoje vyks prezidento rinkimai. Jie jau dabar, dabartinio šalies vadovo Recepo Tayyipo Erdogano valdymo laikais, vadinami sunkiausiais. Spėjama, kad jis gali nelaimėti. Tačiau Ivanas Usas mano, kad Turkijos žmonės paskutinę akimirką savo balsus atiduos jam.

Man atrodo, kad Turkija Erdogano asmenyje atgauna savo įtaką, kuri kažkada buvo Osmanų imperijoje – ji buvo pirmaujanti valstybė pasaulyje. Jos svoris auga ir jaučiamas tos didybės sugrįžimas. Manau, kad paskutinę akimirką žmonės jį palaikys. Bet jei opozicija nusvers, valdžios pasikeitimas bus visiškai normalus“, – sakė ekspertas.

Jei opozicija laimės rinkimus, politika Ukrainos atžvilgiu išliks neaiški. Kol kas matome ne tik Turkijos flirtavimą su Rusija, bet ir paramą Ukrainai, – sakė NISI vyriausiasis konsultantas. Kalbame apie „Bayraktar“, grūdų sandėrį, kuris, nepaisant Rusijos šantažo, veikia ir veiks.

 

Rusija labai bijo Turkijos. Kai 2016 metais Turkija numušė Rusijos karinį lėktuvą, iš Rusijos pasigirdo pareiškimai dėl karo pradžios. Tačiau tuometinis Turkijos premjeras aiškiai atsakė: turėjome 7 karus, bus 8 – jokių problemų“, – prisiminė pranešėjas.

Jis pažymėjo, kad Turkija turi teritorines pretenzijas Rusijai nuo Osmanų imperijos laikų.

„Ji ne tik kažkur mintyse svajoja apie Rusijos žlugimą, bet, ko gero, yra pasirengusi prisijungti prie šio proceso“, - daro prielaidą Usas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(5)
(130)

Komentarai ()