[ŽT] Ne tik karas: įvardintos dažniausios Rusijos karių mirties priežastys  ()

Didžiosios Britanijos žvalgyba išanalizavo nekovinius įsiveržusios kariuomenės nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiems žinoma, kad rusai yra butelio dugne atsidūrusi tauta. Net ir karo metu jie nepraleidžia progos gauti papildomą progą „įkalti“.

Kovo 27 d. rusiškas „Telegram“ kanalas pranešė apie „itin didelį“ su alkoholio vartojimu susijusių incidentų, nusikaltimų ir mirčių skaičių tarp Ukrainoje dislokuotų Rusijos karių.

Tarp kitų nekovinių mirčių priežasčių buvo ir šios:

  • netinkamas elgesys su ginklais,
  • eismo įvykiai,
  • *hipotermija.

Galbūt Rusijos vadai ir mano, kad piktnaudžiavimas alkoholiu kenkia koviniam efektyvumui, tačiau niekas į tai nekreipia dėmesio. Nesaikingas alkoholio vartojimas visada buvo paplitęs didžiojoje Rusijos visuomenės dalyje. Be to, alkoholizmas laikomas priimtinu net kovinių operacijų metu.

*hipotèrmija (hipo… + gr. thermē – šiluma), organizmo atšalimas sutrikus jo šilumos pusiausvyrai. Hipotermija gali atsirasti, kai šilumos atidavimas viršija šilumos gamybą (sumažėjus aplinkos temperatūrai, esant stipriam vėjui, didelei oro drėgmei) arba sumažėjus šilumos gamybai organizme, sulėtėjus medžiagų apykaitos procesams (nukraujavus, esant trauminiam šokui, sergant miksedema, kai kuriomis nervų sistemos ligomis).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: