„Skraidantis tankas“: į Ukrainą atkeliauja galingi ginklai  ()

Šiaurės Makedonija pasiruošusi Ukrainai perduoti 12 kovinių sraigtasparnių „Mi-24“. Tai - puikus patikimas sraigtasparnis, kuris palaikys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, lakūnas-instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas teigia, kad „Mil Mi-24“ gali pridengti ukrainiečių „šarvuotus kumščius“.

„Tai - daugiafunkcė mašina, kuri naikins priešo sunkiąją techniką mūšio lauke dar prieš atvykstant mūsų tankams“, – sakė jis.

Svitanas sakė, kad tokie sraigtasparniai gali naudoti įvairius raketinius ginklus, o prie durų dar gali būti montuojami ir kulkosvaidžiai, didinantys priešui daromą žalą. „Mil Mi-24“ veikia kaip artimos sraigtasparnis, gali pridengti puolimą, paruošti mūšio lauką. „Pagrindinis dalykas yra nevaldomos raketos, kurių jis gali nešti daug. Ir S-8, ir S-5, priklausomai nuo užduočių“, – sakė karo ekspertas.

Svitanas pažymėjo, kad „Mi-24“ yra universalus ir „tikrai geras - toks skraidantis tankas“.

 

„Mil Mi-24“ pirmam skrydžiui pakilo 1969 metais, tarnybą pradėjo 1972-aisiais. Tai yra didelis, „Mi-8“ pagrindu sukurtas orlaivis. Ir Sovietų sąjunga jų pagamino išties daug - net 2648. Tie sraigtasparniai, kurie į Ukrainą atvyks iš Šiaurės Makedonijos, kadaise tarnavo Ukrainoje, bet buvo parduoti. Dalis jų greičiausiai bus tinkami tik dalims, bet ir tai yra svarbi parama.

(50)
(1)
(49)

Komentarai ()