Įspūdinga ataka: Ukrainos artilerija nukalė rusų sraigtasparnį! (Video)  ()

Pasak Ukrainos gynėjų, retai pasitaiko atvejų, kai artileristai turi galimybę sunaikinti orlaivį, nors juos dažnai mato.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 14-osios atskirosios mechanizuotosios brigados artileristai ir oro žvalgybos kariai savaeige haubica M109 „Paladin“ sunaikino rusų sraigtasparnį. Tiesa, orlaivis dar tik ruošėsi kilti.

Anot oro žvalgybos pareigūnės Tatjanos, priešo orlaiviai Ukrainos gynėjams matomi visada, tačiau niekada nebuvo atvejų, kad sraigtasparniai nusileistų ten, kur artilerija galėtų jį pasiekti.

„Viskas buvo kaip įprasta: įprasta mūsų diena, ryte ėjome į pozicijas, apžvalgėme priešakinę teritoriją. Jau ketinome suktis, nes jau temo, ir išgirdome sraigtasparnius. Jie ilgai suko ratus. Prieš tai buvo šiek tiek kitokia užduotis, koregavome tanko ugnį. Mano partneris Vitia sako: „Reikia pažiūrėti, kas ten skraido. Pradėjome žvalgyti toliau. Išgirdome garsą, bet nemanėme, kad jis tiesiog stovi ant žemės“, – sako oro žvalgybos pareigūnė Tatjana.

Tatjanos partneris Viktoras prisimena, kad iš viso buvo trys sraigtasparniai: du iš jų nusileido.

„Vienas labai greitai nuskrido. Kai du buvo nutūpę, trečias nuolat skraidė. Anksčiau ten nebuvo nusileidę. Iš karto perdavėme, kad yra sraigtasparniai. Perdavėme koordinates“, – pasakojo Viktoras.

 

Istorija iš karių lūpų:

14-osios atskirosios mechanizuotosios brigados artileristas Vladislavas, slapyvardžiu „Pepsas“, prisimena, kad gavusi koordinates jo komanda dirbo greitai. „Buvo kelios korekcijos, bet vis tiek pataikėme į sraigtasparnį, kuris buvo tik pradėjęs kilti“, – prisimena Vladislavas.

Sunaikinti rusų sraigtasparnį padėjo ir žvalgyba, ir labai tikslus M109 „Paladin“ veikimas.

(103)
(0)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: