„Nė žingsnio atgal“: Rusijos kariai gauna atmintines, kodėl reikia kautis  ()

Rusijos propaganda bando pateisinti, kodėl rusams verta kovoti Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės vadovybė išleido specialias atmintines rusų kariams. „Meduza“ teigimu, dokumento pagrindas – pagrįsti būtinybę kovoti prieš Ukrainą.

Šios brošiūros pirmą kartą išplatintos dar 2022 m. rudenį. Jas išleido Rusijos Vakarų karinė apygarda. Šių leidinių pavadinimas: „Atmintinė Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariui, dalyvaujančiam Specialiojoje karinėje operacijoje“. Jie paskirstomi kariams, kurie vyksta kovoti prieš Ukrainą.

Ant atmintinės viršelio - Ukrainos žemėlapis be Krymo. Tuo tarpu Luhansko ir Donecko sričių teritorijos yra pažymėtos raudonai. Kiti Rusijos okupuoti regionai niekaip neišskirti.

Atmintinėje taip pat nurodomas atlygis, kurį Rusijos karys gali gauti už pasiekimus kare. Pavyzdžiui, už numuštą droną karys gaus 50 tūkstančių rublių, o už sunaikintą HIMARS – apie milijoną rublių (586 ir 11724 eurų).

Didžioji brošiūros dalis skirta ideologiniam karo pagrindimui. Kariams aiškinama, kad jie bando apsaugoti Rusiją. „Vakarų šalys nebus patenkintos Rusijos „garbės kapituliacija“. Jų tikslas – panardinti šalį į chaosą ir anarchiją, sugriauti valstybingumą ir suskaldyti šalį. Tą patį mūsų akyse jie padarė su Jugoslavija, Afganistanu, Iraku ir Libija ir buvo arti šio tikslo Sirijoje“, – rašoma atmintinėje.

Brošiūros autoriai mano, kad JAV nusprendė destabilizuoti situaciją Rusijos Federacijoje, susidūrusios su resursų trūkumu. Dėl to Vašingtonas nori „išsiurbti visas sultis“ iš Rusijos.

 

„Vakarų lyderiai nedvejodami kalba apie Rusijos suskaidymą. Jie kovoja ne prieš mūsų valdančiųjų klasę, o prieš šalį. Prieš mūsų žmones. Jų tikslas yra paversti mus ištekliu, kurį jie naudotų savo nykstančiai civilizacijai palaikyti“ – rašoma brošiūroje.

Ten taip pat pažymima, kad „aktyvūs naciai“ ir Kyjivo režimas (kuris, pabrėžiama, yra nusikalstamas) „išimtinai nusipelno“ būti „patraukti į teismą“.

Atmintinės autoriai cituoja garsųjį Stalino įsakymą Nr. 227, geriau žinomą kaip „Nė žingsnio atgal!“

(2)
(34)
(-32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: