„Tango reikia dviejų“. Lavrovas skelbia perspėjimą Vakarams  (5)

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministro, kad vyktų konstruktyvus dialogas dėl branduolinio susidūrimo rizikos, Vakarai turi atsisakyti priešiško kurso Maskvos atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija yra atvira kontaktams dėl ilgalaikio branduolinės rizikos mažinimo lygiateisiais pagrindais, atsižvelgiant į Rusijos interesus. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tai pareiškė antradienį duodamas interviu Rusijos leidiniui „AiF“.

Pagrindinė sąlyga šiai problemai išspręsti yra tai, kad Vakarai atsisakytų savo agresyvaus ir priešiško kurso.

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministro, Vakarai dar nepasirengę konstruktyviam dialogui su Rusija, nes „visą parą ieško naujų būdų, kaip sulaikyti Rusiją“.

„Diplomatijos uždavinys – ieškoti ir ieškoti taikių, politinių ir diplomatinių būdų, kaip išspręsti tarpvalstybinius prieštaravimus ir konfliktus. Žinoma, įskaitant ir branduolinės galios santykius. Būtent čia ir kyla problema, kurią geriausiai apibūdina gana banali, bet taikli frazė: „Tango reikia dviejų“, - sakė jis, atsakydamas į žurnalistų klausimą apie branduolinio susidūrimo rizikos mažinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(70)
(-67)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)