„Į valdžią ateis dar baisesnis už Putiną“. Skelbiamas šiurpus scenarijus, kas laukia Rusijos  ()

Rusijos opozicionierius Genadijus Gudkovas mano, kad visiškas Rusijos žlugimas yra pernelyg pavojingas scenarijus visam pasauliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Rusijos skilimas bus įspūdingas ir įvyks per trejus ar septynerius metus. Anot jo, tai istorinis procesas, kurio negalima sustabdyti.

Tačiau Rusijos opozicionierius, buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas mano, kad jei yra bent šiokia-tokia galimybė sustabdyti istorijos ratą šia kryptimi, tai reikia padaryti. „Kitaip girkinai su šimtais branduolinių galvučių atsiras kai kurių suverenių valstybių teritorijoje. Ir taip tikrai bus“, - prognozavo politikas naujame interviu.

Anot Gudkovo, kai Rusija išnyks kaip valstybė, kiekvienas regionas išplėš po branduolinio arsenalo gabalą, o į valdžią ateis už Putiną blogesnis vadovas. „Ir tada prasidės pilietinis karas. Ir kiek jis tęsis? 15 metų? Mirtinos grėsmės šaltinis, kuris yra po ranka. Nežinau, kam to reikia ir kam tai naudinga“, – pažymėjo ekspertas.

 

Tada Gudkovas prisiminė, kad dar 2006 metais jis numatė Rusijos žlugimą, tačiau geriausia būtų, jei jis būtų dalinis, nes tai leistų išlaikyti branduolinių ginklų kontrolę.

(7)
(28)
(-21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: