Nerealu: Lukašenka skelbia, kas kontroliuos Baltarusijos branduolinių ginklų naudojimą  ()

Pasak Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo, NATO plėtra į rytus atneša „bėdų ir rūpesčių“. O Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka tikisi, kad suvaldys branduolinių galvučių naudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijoje bus atsakas į NATO požiūrį į Rusijos sienas, teigia Peskovas. „Ne Rusija su savo karine infrastruktūra artėja prie NATO sienų. Šis judėjimas mums kelia bėdų ir rūpesčių dėl mūsų saugumo“, - sakė Peskovas.

Pasak Putino spaudos sekretoriaus, Rusija nerimauja dėl savo saugumo ir imasi priemonių jį užtikrinti, nes NATO artęja. Maskva mano, kad tokiu būdu bus subalansuota saugumo architektūra Europos žemyne.

Kas kontroliuos branduolinius ginklus Baltarusijoje?

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ne kartą apgailestavo dėl sprendimo atiduoti Baltarusijos branduolinius ginklus Rusijai. Anot jo, Baltarusija išlaikė visą SSRS laikų infrastruktūrą, pavyzdžiui, „Topol“ strateginių raketų šachtas.

Baltarusijos politologai įsitikinę, kad Rusijos branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijos teritorijoje taps bendra abiejų šalių misija. „Kaip Jungtinės Valstijos turi branduolinių ginklų Italijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje. Ir visur tai yra bendros misijos. Tai yra, mūsų kariai bus apmokyti naudoti šias atgrasymo priemones“, - „Belta“ sakė politologas Aleksandras Špakovskis.

 

Lukašenka sakė, kad Baltarusija kontroliuos jos teritorijoje dislokuotų branduolinių ginklų naudojimą. „Dėl branduolinio ginklo naudojimo viskas bus pagal įstatymus ir taisykles. Kalbant apie valdymą, branduolinių ginklų kontrolę ir kitus dalykus, Baltarusijoje nekontroliuojamų ginklų nėra ir negali būti. Mes tvarkysime viską, kas yra Baltarusijoje“, – pabrėžė jis.

(2)
(23)
(-21)

Komentarai ()