Paaiškėjo tiesiog fatališka Putino klaida: tai gali būti kvailiausias sprendimas jo gyvenime (Video)  ()

Ukrainos užgrobimas buvo sumanytas kaip pirmasis didelio plano etapas, tačiau Rusija suklupo ties pirmuoju žingsniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visapusiška sausumos invazija į Ukrainą su Kijevo puolimu nebuvo pirminis Rusijos generalinio štabo planas. Tokio formato agresijos primygtinai reikalavo asmeniškai Vladimiras Putinas. Taip teigia Rusijos opozicijos istorikas Valerijus Solovėjus.

„Rusijos kariškiai nesiūlė įvesti kariuomenės į Ukrainos teritoriją. Jie siūlė kelias savaites raketomis ir bombomis smogti Ukrainos karinei ir kritinei civilinei infrastruktūrai“, - sakė jis.

V. Solovėjus mano, kad Rusijos kariškiai norėjo pakartoti 1999 m. NATO oro smūgių kampaniją prieš Jugoslaviją, o paskui „žiūrėti toliau“. Tačiau Putino galvoje gimė idėja, kad ukrainiečiai pasitiks Rusijos kariuomenę. Jei ne gėlėmis, tai „tyliu nesipriešinimu“, sako ekspertas.

V. Solovėjus taip pat įsitikinęs, kad planą su bombardavimu neįvedant kariuomenės V. Putinas laikė „pernelyg smulkiu“ sprendimu, nes Ukraina yra svarbiausia regiono šalis, taigi reikia rizikuoti.

„Ukrainos pavertimas tam tikros konfederacijos su Rusija dalimi yra lemiamas žingsnis į Vakarų pasienį. Ir iš ten būtų galima pažvelgti į visa kita“, - sakė Solovėjus.

 

Ekspertas mano, kad iš karto po Odesos užgrobimo V. Putinas planavo okupuoti Moldovą. Paskui, kiek vėliau, Rusijos diktatoriaus planuose buvo Gruzija, Armėnija ir Kazachstanas.

„Jei su Ukraina viskas būtų ėję labai gerai, o Vakarai būtų tik skėsčioję rankomis, tada pasukti – iš Baltarusijos eiti į Pabaltijį“, - mano V. Solovėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(39)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: