[ŽT] Ukrainos žvalgyba skelbia, „kiek pavojingas visiškai slaptų dokumentų nutekinimas JAV“ (Video)  ()

Ukrainos žvalgyba sureagavo į slaptų „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo“ planų paskelbimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-08 [ŽT] Ukrainos žvalgyba skelbia, „kiek pavojingas visiškai slaptų dokumentų nutekinimas JAV“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiosios žvalgybos direktorato atstovas Andrejus Jusovas mano, kad  nutekinti „slapti kariniai dokumentai“ apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų planus yra padirbta ir speciali Rusijos specialiųjų tarnybų operacija.

Pentagonas jau tiria tariamą įslaptintų duomenų „nutekėjimą“. Oficialusis Kyjivas laukia užsienio ekspertų išvadų.

„Iš preliminarios šių medžiagų analizės matome klaidingus, iškraipytus abiejų pusių patirtų nuostolių duomenis ir dalį informacijos, surinktos iš OSINT šaltinio“, – paaiškino Jusovas.

„Dokumentuose“, kuriuos masiškai platina prorusiška visuomenė, buvo aprašyti tariami JAV ir NATO planai sukurti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas prieš planuojamą puolimą. Pasak karo analitikų, pateikti dokumentai buvo redaguoti. Visų pirma nuostolių skiltyje duomenys apie Rusijos kariuomenę yra pamažinti, o apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas – padidinti.

 

Kalbant apie archyvą su daugybe duomenų apie ginklų tiekimą, karių skaičių ir pan., juose gali būti tikros, bet pasenusios informacijos.

Kremlius jau pakomentavo šį „nutekėjimą“ sakydamas, kad jie visada žinojo apie JAV ir NATO įsitraukimą į Rusijos ir Ukrainos konfliktą. Tuo pat metu Rusijos Federacijos prezidento pirmininkas Dmitrijus Peskovas nepatikslino, kuo konkrečiai reiškiasi Vakarų įsitraukimas, jei Rusija puolė pirma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: