To dar nebuvo: Putinas iškėlė grandiozinę sąlygą, kad būtų baigtas karą prieš Ukrainą  (1)

Rusija, ne kartą keitusi karo prieš Ukrainą tikslus, iškėlė naują sąlygą karo veiksmams nutraukti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje vis mažiau kalbama apie Ukrainos „demilitarizaciją“, nes tai skamba juokingai net propagandistams, turint omenyje, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos per karą ne susilpnėjo, o gerokai sustiprėjo, be kita ko, dėl masinio Vakarų ginkluotės tiekimo. Dabar Maskva reikalauja iš Vakarų šalių tam tikrų garantijų ir „naujos pasaulio tvarkos“ sukūrimo

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šį reikalavimą išsakė per susitikimą su Turkijos užsienio reikalų ministru Mevlüt Çavuşoğlu Turkijoje, pranešė Rusijos žiniasklaida.

Pasak jo, kyla klausimas, „kokiais principais bus kuriama nauja pasaulio tvarka, kuri reikalinga visiems“. S. Lavrovas teigia, kad Rusija nori, jog ši pasaulio tvarka būtų „grindžiama JT Chartijos principais“, kuriuos esą „pažeidžia Vakarai“

 

Jis skundėsi dėl „JAV dominavimo tarptautinėje arenoje“ ir sakė, kad Kremlius neatsisako derybų dėl karo Ukrainoje užbaigimo, tačiau derybos „turi vykti atsižvelgiant į Rusijos interesus“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(107)
(-102)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: