„Jie visi ten žuvo“. Skelbiama apie mėsmalę T sankryžoje (Video)  ()

Ukrainos kariškiai atkovojo T sankryžos pozicijas, kurias nuolat šturmuoja „Wagner“. Tam reikėjo į mūšį pajungti tankus ir pėstininkų kovos mašinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

K2 grupės kariai pasakojo, kaip Seversko pakraštyje atkovojo T sankryžos pozicijas. Balandžio 7 dieną „ArmyInform“ paskelbė reportažą apie tai iš įvykio vietos.

Pastarosiomis savaitėmis aplink tvirtovę vyko sunkios kovos. Rusijos kariai sugebėjo užimti T sankryžą, tačiau tada K2 atliko operaciją ir atkovojo pozicijas.

Per nuolatinius šturmus įsibrovėliai neteko daugiau nei šimto kovotojų, jų lavonai iki šiol guli mūšio lauke, rašo leidinys.

„Čia buvo kova. Užėmėme dvi pozicijas. Priešas apie tai nežinojo ir naktį pajudėjo mūsų link iš dviejų pusių. Sutikome jį iš pasalos ir nugalėjome. Jie visi ten žuvo“, – pasakoja karys apie mėsmalę T sankryžoje.

Prieš juos kovojo „Wagner“ užverbuoti kaliniai. Ukrainos karių teigimu, samdiniai neturėjo patirties, todėl puolė tiesiai į mirtį. Jau po to, kai Ukrainos kariškiai atrėmė puolimą, tankas įskriejo tiesiai į Rusijos armijos apkasus. Okupantai ten išgyveno ir buvo paimti į nelaisvę.

„Kai kurie buvo paimti į nelaisvę, kai kurie buvo iškasti gyvi po to, kai juos palaidojo mūsų tankas. Kad jie kažką panašaus pasakytų – taigi nieko. Galvojo, kad čia juos užmuš, bet čia jiems duoda kavos, kolos, cigarečių – jiems šokas. Ten jiems buvo parodytas vaizdo įrašas – atrodo, kad mes čia verdame jų galvas“, – sako karys.

 

Kitas karys priduria, kad Rusijos artilerija pradeda atakuoti savuosius, jei jie traukiasi. „Vagneriečiams“ draudžiama trauktis, kitaip jiems gresia mirties bausmė.

Mūšio dėl T sankryžos vaizdo įrašą galite peržiūrėti paspaudę šią nuorodą, griežtai N-18.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: