„Šūvis kas 6 sekundės. Yra valstybė, kuri gali kardinaliai pakeisti karo eigą“  ()

Tiek Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tiek Rusijos kariuomenė susiduria su šaudmenų trūkumu. Ukrainiečiai kas šešias sekundes iššaudo po vieną sviedinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo laikraštis „Washington Post“, Praneša „Censor.NET remdamasis „RBC-Ukraina“.

Ukrainos kariuomenės pareigūnas, kalbėjęs anonimiškai, leidiniui sakė, kad net ir esant trūkumui ginkluotosios pajėgos per dieną iššaudo apie 7700 sviedinių, arba maždaug po vieną kas šešias sekundes.

Rusija iššaudo daugiau – kai kuriais skaičiavimais, tris kartus daugiau, sakoma straipsnyje.

Siekdama neatsilikti nuo priešo ir taupyti šaudmenis, Ukrainos kariuomenė dabar taikosi selektyviau, dažnai pirmenybę teikdama transporto priemonėms, o ne mažoms pėstininkų grupėms. Tikslumas yra labai svarbus, nes praleisti šūviai reiškia iššvaistytus šovinius.

Jau seniai trūksta artilerijos sviedinių, skirtų Ukrainos sovietinių laikų ginklams, kurie sudaro didžiąją jų arsenalo dalį. Dėl to Ukraina buvo priversta pasikliauti Vakarų sąjungininkų Kijevui tiekiama artilerija.

Kadangi Ukraina šaudo tokiu greičiu, šios atsargos netrukus gali baigtis, todėl Vakarų šalys stengiasi padidinti jų gamybą. Vasario mėnesį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įspėjo, kad „dabartinis Ukrainos šaudmenų suvartojimo lygis daug kartų viršija mūsų dabartinį gamybos lygį“.

 

JAV pareigūnai yra sakę, kad Kinija svarsto galimybę siųsti Rusijai 122 mm ir 152 mm šovinius. Užsienio politikos tyrimų instituto karo analitikas Robas Lee teigia, kad jei taip atsitiks, tai „gali kardinaliai pakeisti karo eigą“.

„Tai galiausiai yra artilerijos karas, todėl šalis, kuri turi daugiau artilerijos sviedinių arba gali jų daugiau pagaminti ir išlaikyti ilgą laiką, turės didelį pranašumą“, - sakė Li. – „Artilerijos amunicijos prieinamumas yra vienas svarbiausių šio karo veiksnių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(24)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: