„Kodėl jie sustojo po Debalcevės? Kodėl nėjo iki galo?“ Rusijoje artėja grandiozinė audra, „daugelis neišgyvens“  (1)

Rusijos propaganda jau pradėjo ieškoti atsakingų už Rusijos pralaimėjimą kare prieš Ukrainą ir žada pareigūnams bausmes už jų išdavystę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai atvirai ėmė pripažinti savo buvimą Donbase nuo 2014 m. ir dalyvavimą formuojant „katilus“ Ilovaiske ir Debalcevėje („katilas“ – patekimas į (visišką) kariuomenės formuočių apsupimą, iš kurio neįmanoma organizuotai pasitraukti – red.). Viename iš rusiškos žiniasklaidos „Telegram“ kanalų pasirodė eilinis Maskvos dalyvavimo prieš devynerius metus įsiplieskusiame kare Donbase patvirtinimas.

„Donecko šachtininkai – žmonės, žinoma, kieti, bet skubu jus patikinti, kad jei ne Rusija 2014-2015 m., nebūtų buvę jokių chacholų katilų ir apskritai jokių laimėjimų frontuose“, - teigė įrašo autorius.

Pasak „karo korespondento“, karo eigą pakeitė Minsko susitarimai, kurie faktiškai sustabdė Rusijos kariuomenę tose pozicijose, kuriose ji spėjo atsidurti iki 2015 metų. Propagandistas kaltininkais įvardija Rusijos pareigūnus, kurie „pjovė“ kariuomenei ir gynybos pramonei skirtą biudžetą, ir tuos, kurie skatino „mirusius“ komercinius projektus.

Kodėl jie tada sustojo po Debalcevės? Kodėl nėjo iki galo 2015 m.? Kodėl jie tada nepaskelbė „specialiosios karinės operacijos“...? Viskas dėl to, kad jie norėjo uždirbti daugiau pinigų, parduoti daugiau dujų ir pavogti daugiau naftos“, - užsimena jis apie Rusijos valdančiąją viršūnėlę.

 

Tačiau propagandisto prognozė kelia nerimą ne tik paprastiems rusams, bet ir visiems tiems, kuriuos įprasta vadinti elitu: „Artėja dideli pokyčiai, ir daugelis jiems nepasirengę, daugelis jų tiesiog neišgyvens, nes jūs net neįsivaizduojate, kas mūsų visų laukia“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: