Tai didžiulė problema: „Vakarai nežino, ką daryti toliau“  ()

Pagrindinis žodis, apibūdinantis padėtį Ukrainoje, yra neapibrėžtumas. Niekas Vakaruose nebeabejoja Ukrainos pergale, tačiau niekas nesupranta, kaip atrodo Rusijos pralaimėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokario pasaulio paveikslo nėra. Niekas nenori leistis į nežinomybę, ypač kylant Kinijos aktyvumui ir kitiems globaliniams rūpesčiams.

Štai kodėl Vakarų diskurse paradoksaliai dera tikėjimas, kad po Vladimiro Putino Rusijoje bus demokratija, ir suvokimas, kad demokratija Rusijoje neįmanoma.

Vėlgi, karas negali baigtis, kol nėra pokarinės pasaulio tvarkos vaizdo. Rusijos ir Ukrainos karas nėra vietinis, jis globalus tiek dėl to, kad jame dalyvauja dešimtys pasaulio veikėjų, tiek dėl to, kad buvo sugriauta po ankstesnio karo (Antrojo pasaulinio karo) sukurta tarptautinė sistema. Nuo to, kaip baigsis dabartinis karas, priklauso, kokia bus pasaulio tvarka per ateinančius 50-70 metų.

 

Karo pabaiga dabar priklauso nuo to, ar Vakarai supras Ukrainos balsą. Vakarai pradėjo nuo Rusijos nuraminimo, tada perėjo prie sulaikymo, paskui prie silpninimo, o dabar nežino, ką daryti toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: