Monstrinė sistema: „Jie tiesiog krenta iš dangaus, kai tik juos paveikia Leonidas“ (Video)  ()

„Leonidas“ ardo jautrią elektroniką ir verčia elektroninius paukščius kristi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Epirus“ JAV kariniam jūrų laivynui tieks oro gynybos sistemą „Leonidas“, kuri padės kovoti su dronais. Bendrovės atstovas spaudai Andrew Wargofchikas „Defense News“ papasakojo detales.

„Leonidas“ yra antžeminis kompleksas, smogiantis dronų elektronikai galingomis mikrobangomis. „Epirus“ siūlo naudoti „Leonidas“ apsisaugai tiek nuo pavienių dronų, tiek nuo didelių spiečių.

Kai dronas patenka į „Leonidas“  veikimo diapazoną, mikrobangos sunaikina viduje esančią jautrią elektroniką, todėl orlaivis tiesiog krenta ant žemės. Tai daug patikimesnė nei kitos technologijos. Pavyzdžiui, drono ir operatoriaus ryšio trikdymas neveikia prieš autonominius dronus.

„Mes sudarėme sutartis su ginkluotosiomis pajėgomis tiekti šias sistemas. Mes matome ją kaip efektyviausią didelio našumo daugiafunkcinę sistemą, skirtą misijoms prieš dronų spiečius“, - komentavo Andrew Wargofchikas. „Jie tiesiogine prasme krenta iš dangaus, kai tik juos paveikia „Leonidas“. Kaip mes mėgstame sakyti „Epirus“: jei jie skrenda, jie miršta.“

 

Pagal „Epirus“ ir JAV karinio jūrų laivyno planus „Leonidas“ saugos uostus ir karines bazes. Be dronų, jie gali slopinti ir kitus priešo įrenginius, kuriuose yra elektronika. „Kova su dronais yra tik ledkalnio viršūnė, kai kalbama apie mūsų technologijas. Esame labai suinteresuoti tolesnėmis derybomis su laivynu dėl būsimo pritaikymo jūroje“, - pridūrė Andrew Wargofchikas.

„Epirus“ siūlo keletą skirtingų sistemų, kurios skiriasi forma, dydžiu, svoriu ir energijos suvartojimu. Kai kurios iš jų gali būti montuojamos ant sunkvežimių ar šarvuotų mašinų.

(49)
(0)
(49)

Komentarai ()