Neįtikėtina: Prancūzija neleidžia finansuoti Ukrainai mirtinai reikalingos amunicijos tiekimo  (1)

Prancūzija naudoja manipuliacijas, siekdama praktinių susitarimų dėl sviedinių tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija kliudo įgyvendinti ES sprendimą skirti lėšų šaudmenims Ukrainai įsigyti, o klausimo sprendimui reikalinga visų dalyvių vienybė. Šią informaciją paskelbė lenkų leidinys PAP.

Žinoma, kad kovo mėnesį vykusiame ES viršūnių susitikime buvo nuspręsta bendrai finansuoti amunicijos Ukrainai pirkimą ir tiekimą. Šiems tikslams buvo nuspręsta iš bendro Europos fondo skirti 2 mlrd. eurų.

Tuo pačiu, norint pasiekti politinį sutarimą, reikia teisiškai įtvirtinti susitarimus. Buvo daroma prielaida, kad pusė skirtos sumos turėtų būti skirta ginklų, paimtų iš sąjungininkių šalių sandėlių, tiekimo išlaidoms kompensuoti. Tačiau paaiškėjo, kad ES neturi reikiamų sviedinių atsargų, todėl iškilo klausimas, ar juos reikia pirkti iš trečiųjų šalių tiekėjų.

„Prancūzija priešinosi tokiam planui. Tuo pat metu buvo pasiūlyta schema, kuri numato šaudmenų gavimą kaip aukas iš trečiųjų šalių su vėlesnio grąžinimo sąlyga. Derybos šia kryptimi tebevyksta“, – sakė šaltinis.

 

Be to, antrasis milijardas, kuris turėtų atitekti Lenkijos, Vokietijos ir Prancūzijos pramonininkų kariniam užsakymui apmokėti, tapo kliūtimi. Prancūzų nuomone, į ginklų sąrašą reikėtų įtraukti raketas. Tuo pačiu labiau tikėtina, kad čia daroma įtaka dėl ginklų koncernų interesų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(25)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)