Putinas yra naujasis Afrikos televizijos herojus: kas nutiko?  ()

Prorusišką turinį generuoja socialiniai tinklai ir naujienų šaltiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas yra naujasis Afrikos televizijos herojus, jis yra populiarus Afrikos žiniasklaidoje. Kaip rašo „The New York Times“, prorusiška medžiaga apie karą Ukrainoje tarp vartotojų yra populiari.

„Milijoninę auditoriją turintis televizijos kanalas „Afrique Média“ su RT sudarė sutartį, be to, jo ekspertinis turinys yra skirtas, kad girti  V. Putiną ir pateisinti Rusijos įsiveržimą į Ukrainą“, - informuoja leidinys.

Šaltinio teigimu, prorusišką turinį generuoja socialiniai tinklai ir naujienų šaltiniai. Tikslas – pelnyti lojalių gyventojų palaikymą ir pateisinti Rusijos įtakos didėjimą žemyne.

Nutekintuose Pentagono dokumentuose taip pat yra informacijos, kuri patvirtina Rusijos Federacijos siekį suaktyvinti propagandinį darbą Afrikoje, siekiant formuoti visuomenę, palaikančią Rusiją.

 

„Netikrų naujienų kūrimas įgauna neregėtas aukštumas. Rusijos žiniasklaidos profesionalai demonstruoja tikrą meistriškumą“, - sakė vienas iš ekspertų.

Yra duomenų, kad Kinijos įmonės taip pat teikia pagalbą, platinant rusišką turinį. Įmonė „StarTimes“ užtikrino palydovinį RT kanalo transliavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(33)
(-27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: