Skundikų šalis: Rusijoje skelbiamas įspūdingas skundikų skaičius  ()

Rusijoje žmonės stebi kaimynus, o valdžia piliečių veiksmus stebi kompiuterinių programų pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos pareigūnas Sergejus Žirnovas teigia, kad Rusijoje yra apie 4,5 milijonai informatorių, dirbančių Putino valdžiai.

„Pasak Federalinės saugumo tarnybos - pagrindinės, tarkime, ministerijos, organizuojančios šiuos skundimus ir visą sekimą - FSB turi daugiau nei 200 tūkstančių operatyvinių darbuotojų. Jei 150 tūkstančių iš jų dirba lauke ir vidutiniškai turi po 30 agentų... 150 tūkstančių padauginta iš 30 - Rusijos Federacijoje yra 4,5 milijonai informatorių 145 milijonams gyventojų“, – sakė Žirnovas.

Žirnovo teigimu, rusai stebi savo kaimynus, o Rusijos valdžia piliečių veiksmus stebi naudodama kompiuterines programas. Kompiuteriai stebi rusų pokalbius, ieškodami tokių raktinių žodžių kaip bomba, šautuvas, automatinis šautuvas ar teroro išpuolis. Buvęs KGB agentas pažymėjo, kad visi tokie pokalbiai automatiškai įrašomi ir analizuojami.

 

Patys rusai skundimą laiko socialiai naudingu darbu. Tie, kurie dirba valdžiai, gauna ir pinigų. Žirnovas mano, kad pagrindinė informatorių motyvacija Rusijoje yra finansinė nauda.

(6)
(22)
(-16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: