„The Times“: Prigožinas slapta organizuoja karinį perversmą  ()

Prigožinas yra garsus Rusijoje, kariauja prieš Ukrainą, bet ir kitur pasaulyje yra jo kruvinų pėdsakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ apmokė ir aprūpino gerai finansuojamas sukarintas Mohamedo Hamdano Dagalo pajėgas, kurios priešinasi Sudano ginkluotosioms pajėgoms, rašo „The Times“ apžvalgininkas Rogeris Boyesas.

Jau keletą metų šioje Afrikos šalyje verda konfliktas tarp Sudano ginkluotųjų pajėgų vado Abdelio Fattah al-Burhano ir greitojo reagavimo pajėgų vado Mohamedo Hamdano Dagalo. Pastarojo veikla siejama su Rusijos Federacija.

Būtent su Dagalo kovotojus, anot britų stebėtojo, apmoko „Wagner“ samdiniai.

Boyesas pabrėžia, kad iš išorės kovos Sudane gali atrodyti kaip kruvina netvarka, tačiau Prigožinui tai tėra verslo galimybė, nes dalyvavimas Rusijos ir Ukrainos kare neduoda ekonominės naudos nei „Wagner“ samdiniams, nei Prigožinui. Be to, Prigožinas vien mūšiuose dėl Donbaso jau prarado daugiau nei 30 000 samdinių.

„Afrika siūlo gerą verslo grąžą. 30 % pasaulio naftos ir naudingųjų iškasenų turintis žemynas visada bus rimtas samdinių darbdavys“, – pažymėjo Boyesas

 

Pasak jo, Prigožinas žino, kad jo vertė Vladimirui Putinui yra ne tik lojalumas ir gebėjimas parūpinti patrankų mėsą. Prigožinas su savo ryšiais Afrikoje yra tarsi tiltas į kai kuriuos neramius regionus.

„Kyla įtarimas, kad Prigožinas gali turėti aukštesnių politinių ambicijų“, – apibendrino „The Times“ apžvalgininkas.

(2)
(13)
(-11)

Komentarai ()