„Nereikia būti genijumi, kad suprastum, ko jie nori iš tikro“. Ambasadorius skelbia apie slaptą Rusijos planą ir didžiulį pavojų Ukrainai  ()

Ukraina ir jos Vakarų partneriai per daug pasikliauja planuojamu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimu. Jei jis nebus pakankamai sėkmingas, Kijevas atsidurs nepalankioje padėtyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali būti priversta sėsti prie derybų stalo, kur bus paprašyta atsisakyti Krymo.

Ukrainos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Vadimas Prystaiko tai pareiškė interviu „Newsweek“, pranešė Censor.net.

Pasak V. Prystaiko, dabar rusai yra geresnėje padėtyje. Jie užgrobė reikšmingus trofėjus, todėl gali sau leisti derėtis.

„Derybos reikš, kad Ukraina turės pasitenkinti „žemiau kabančiais vaisiais“. Nereikia būti genijumi, kad suprastum, ko jie iš mūsų norės: bent jau Krymo“, - sakė diplomatas.

V. Prystaiko pažymėjo, kad jei kovos dabar nutrūktų, Rusija išlaikytų koridorių į Krymą iš okupuotų teritorijų sausuma. Tokį variantą Kremlius galėtų laikyti sėkmingu.

„Dabar jiems atėjo istorinis momentas. Jie to norėjo ir tai gavo. Akivaizdu, kad Krymo tiltas negali aptarnauti daugiau nei dviejų milijonų žmonių. Akivaizdu, kad geografiškai jis (Krymas - red.) neturi jokių sąsajų su Rusijos Federacija. Taigi jiems reikėjo vandens ir didelės elektrinės, kuri aprūpintų visą regioną energija“, - aiškino Prystaiko.

 

Jo nuomone, Rusija ryžosi plataus masto invazijai būtent todėl, kad norėjo aprūpinti okupuotą Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(14)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: