Pietų Korėja atveria duris galimai karinei pagalbai Ukrainai  ()

Pietų Korėja gali išplėsti savo paramą Ukrainai. Pietų Korėja iki šiol Ukrainai teikė tik ekonominę ir humanitarinę pagalbą, tačiau prezidentas Yoonas Suk Yeolas dabar kalba ir apie galimybę, kad ateityje Ukrainai bus perduodami ginklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu „Reuters“ prieš valstybinį vizitą JAV kitą savaitę prezidentas Yoonas Suk Yeolas sakė, kad jo vyriausybė žiūri į galimybes padėti apginkluoti Ukrainą. Jis prisiminė, kaip Pietų Korėja gavo tarptautinę pagalbą per 1950–1953 m. Korėjos karą. Tiesa, ginklai būtų tiekiami tuo atveju, jei Rusija dar labiau terorizuotų Ukrainos civilius ar būtų atskleisti nauji Rusijos karo nusikaltimai.

„Jei yra situacija, kurios tarptautinė bendruomenė negali toleruoti, pavyzdžiui, didelio masto išpuoliai prieš civilius, žudynės ar rimtas karo įstatymų pažeidimas, mums būtų sunku likti tik prie humanitarinės ar finansinės paramos“, – sakė Pietų Korėjos prezidentas Yoonas Suk Yeolas.

Tai buvo pirmas kartas, kai Seulas užsiminė apie pasirengimą aprūpinti Ukrainą ginklais. Pietų Korėja iki šiol stengėsi išvengti konfrontacijos su Rusija dėl valstybių verslo ryšių ir Maskvos įtakos Šiaurės Korėjai.

 

„Manau, kad nebus jokių apribojimų, kaip apginti ir atkurti šalį, į kurią buvo nelegaliai įsiveržta tiek pagal tarptautinę, tiek pagal vidaus teisę“, – sakė Yoonas Suk Yeolas. „Tačiau, atsižvelgdami į mūsų santykius su kare dalyvaujančiomis šalimis ir įvykius mūšio lauke, imsimės tinkamiausių priemonių“.

Pietų Korėja tikrai gali padėti Ukrainai. Jau vien dėl to, kad irgi naudoja 155 mm amuniciją, turi daug haubicų, gamina ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()