JAV kreiseris USS „Cleveland“ rėžėsi į vandenį: nufilmuota, kas nutiko (Video)  ()

Viskonsino valstijoje paleidimo metu karo laivas neplanuotai nukrito į vandenį, didžiulia banga kliūdydamas netoliese buvusį vilkiką. JAV kariuomenė teigia, kad kreiseris patyrė „ribotą žalą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 15 d., žiniasklaidos ir 3000 žmonių akivaizdoje, Freedom klasės flagmanas USS „Cleveland“ buvo apgadintas nuleidimo į vandenį metu po susidūrimo su vilkiku. Per nesėkmingą paleidimą niekas nenukentėjo.

JAV karinio jūrų laivyno atstovai jau oficialiai pranešė apie nesėkmingo kreiserio paleidimo priežastis.

Incidentas įvyko „Fincantieri Marinette Marine“ laivų statykloje Marinette, Viskonsino valstijoje.

Beveik 3000 žmonių, taip pat JAV karinio jūrų laivyno pareigūnų ir žiniasklaidos akivaizdoje mažasis kreiseris „USS Cleveland“ (LCS 31) buvo nuleistas į vandenį, sukeldamas didžiulę bangą, apėmusią netoliese esantį vilkiką.

Kariškiai nepraneša apie laivui padarytos žalos mastą, taip pat apie galimus remonto darbus – žinoma tik tai, kad po patikrinimo kreiseris „Cleveland“ išvyks į nuolatinės dislokacijos bazę Mayport mieste, Floridoje.

 

Komentuodami šį incidentą JAV kariškiai teigė, kad šoninio nuleidimo metu įvyko „netyčinis laivo ir pagalbinio vilkiko kontaktas“. Be to, priežastis, dėl kurios vilkikas buvo per arti kreiserio, pasak karinio jūrų laivyno, buvo paprastas nesusipratimas.

 

Tuo pat metu laivų statyklos vadovybė teigė, kad ateityje planuoja palaipsniui atsisakyti tokių šoninių nuleidimų ir naudoti naują laivų keltuvą – labiau kontroliuojamą naujų karo laivų paleidimo būdą. Kiti didelių laivų paleidimo variantai apima jų nuleidimą laivagaliu į priekį, tačiau tam reikia gilesnio vandens telkinio.

„The Drive“ rašo, kad USS „Cleveland“ yra paskutinis iš 16 Freedom klasės laivų, apie kurių statybą 2018 metais pompastiškai paskelbė valstybės sekretoriaus pavaduotojas Thomas Modley.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(14)
(-1)

Komentarai ()