„Blogai pasiruošę“. Su kokiomis problemomis gali susidurti okupantai Ukrainos kontrpuolimo metu?  ()

Okupantai prastai pasirengę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui: analitikai įvardija priešo problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai blogai pasirengę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui, nes Rusija yra apsėsta taktinių puolimų. Tai teigiama Karo tyrimų instituto (ISW) analitikų ataskaitoje.

Vėliau Rusijos pajėgos daugiausia griebiasi nedidelių fronto puolimų, kad ribotose fronto dalyse pasiektų taktinių laimėjimų. Šios nedidelės apimties atakos nereikalauja didelio vadovavimo pajėgumų įsitraukimo.

Tuo pat metu užpuolikų gynybiniai manevrai prieš didelio masto Ukrainos pajėgų kontrpuolimą yra daug sudėtingesni. Šiems priešo manevrams reikės pasitelkti ir kruopščiai parengti didelius dalinius ir dideles teritorijas valdant ir kontroliuojant.

Pažymima, kad daugumos rusų taktinių ir operatyvinių vadų kovinė patirtis vargu ar leis jiems pasirengti iššūkiams, su kuriais jie gali susidurti.

Analitikai atkreipia dėmesį, kad daugumoje priešo dalinių svarbiuose fronto ruožuose tarnavo mobilizuoti kovotojai, neturintys gynybos ar atsitraukimo nuo mechanizuoto kelių brigadų puolimo patirties. Mažai tikėtina, kad tokie kariai būtų emociškai ar intelektualiai pasirengę atsakyti į tokį puolimą.

Ataskaitoje vertinama, kad patikimai priešo gynybai ir atsitraukimui atgal gali trukdyti plačiai paplitusios ir nuolatinės moralės ir drausmės problemos. Analitikai pranešė apie daugybę atvejų, kai rusų kovotojai įvairiose fronto linijose skundėsi dėl sąlygų savo daliniuose, netinkamo vadų elgesio, vadų nesirūpinimo nukentėjusiaisiais ir dezertyravimo.

 

Instituto nuomone, šie veiksniai kenkia rusų dalinių sutelktumui ir gali dar labiau pabloginti bendrą priešo gynybinį pajėgumą.

Apibendrinant, britų pulkininkas Hamischas de Brettonas-Gordonas mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas gali priminti operaciją „Audra dykumoje“ Irake, kuri truko tik 100 valandų. Tada britų ir JAV kariuomenė, vadovaujama britų ir JAV karių, „pavertė Sadamo tankus ir karius mėsa, ir jie masiškai pasidavė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: