„Ukrainos ir Kinijos taikos planai turi sąlyčio taškų“  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis telefonu pasikalbėjo su su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu ir, regis, tas pokalbis buvo vaisingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ praneša, kad pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atstovo Ukrainos ir Kinijos taikos planai turi sąlyčio taškų. Šis pranešimas paskelbtas po to kai trečiadienį Ukrainos prezidentas pirmą kartą nuo karo pradžios pasikalbėjo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

„Turėjau ilgą ir prasmingą pokalbį telefonu su prezidentu Xi Jinpingu“, – „Twitter“ parašė Ukrainos prezidentas. Jis išreiškė viltį, kad dialogas su Kinijos Liaudies Respublikos vadovu duos „galingą postūmį“ plėtoti dvišalius šalių santykius.

Po pokalbio su Xi Jinpingu Zelenskis paskelbė, kad skiria Ukrainos ambasadorių Pekine. Ukrainos ambasadoriaus Kinijoje nebuvo nuo 2021 metų vasario, kai mirė šias pareigas ėjęs diplomatas Serhijus Kamyševas. Savo ruožtu Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV pranešė, kad Xi pažadėjo Zelenskiui atsiųsti savo specialųjį atstovą į Kyjivą. Kinija taip pat organizuos derybas su visomis konflikte dalyvaujančiomis šalimis ir dės pastangas, kad kuo greičiau būtų susitarta dėl ugnies nutraukimo, Xi sakė Zelenskiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: