Visiškai slaptai: Ukraina gavo dar nematytą ginklą, skelbiama, kas jį atsiuntė (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, oficialaus Slovėnijos vyriausybės patvirtinimo nėra. Tačiau šaltiniai patvirtino, kad perdavimas buvo baigtas šią savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovėnija į Ukrainą slapta išsiuntė 20 šarvuotų transporterių „Valuk“, ginkluotų 40 mm automatiniais granatsvaidžiais arba 12,7 mm kulkosvaidžiais. Iš viso šalyje buvo 85 tokie šarvuočiai. Apie tai balandžio 26 d. pranešė 24UR.

Žurnalistų teigimu, oficialaus Slovėnijos vyriausybės patvirtinimo nėra. Tačiau šaltiniai patvirtino, kad perdavimas buvo baigtas šią savaitę.

„Pati operacija truko kelis mėnesius, nes šarvuočius reikėjo paruošti, aptarnauti ir transportuoti. Šarvuotas transporteris buvo pristatytas lėktuvu į vieną iš Ukrainos kaimyninių šalių“, – rašoma medžiagoje.

Leidinys rašo, kad Slovėnija gabenimui naudojo C17 lėktuvą, kuriame vienu metu telpa keturi šarvuočiai „Valuk“. Manoma, kad ši technika bus naudojama artėjančio Ukrainos puolimo metu.

Žurnalistų teigimu, Slovėnija, siekdama apsisaugoti nuo Rusijos agresijos, Ukrainai perdavė 28 tankus M55S, 35 vikšrinius šarvuočius M80A, 16 haubicų M2A1, 20 mašinų HMMWV ir daugybę kitų ginklų.

Kas yra „Valuk“

 

„Valuk“ yra patobulinta „Pandur“ versija. Mašinos transportinėje versijoje yra arba 12,7 mm kulkosvaidis, arba 40 mm automatinis granatsvaidis. Standartinė šarvų apsauga sukurta taip, kad atlaikytų 7,62 mm šarvus pramušančius šovinius ir 12,7 mm šarvus pramušančius šovinius, bet tik priekyje. Posūkio spindulys yra 8,5 metro, o maksimalus greitis paprastai yra 100 kilometrų per valandą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()