Štai kaip reikia reaguoti į Rusiją! Kazachstanas skubiai suima rusų fanatikus (Video)  ()

Kazachstane buvo sulaikyti trys separatizmu įtariami Šiaurės Kazachstano gyventojai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-28 Štai kaip reikia reaguoti į Rusiją! Kazachstanas skubiai suima rusų fanatikus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstane buvo sulaikyti trys separatizmu įtariami Šiaurės Kazachstano gyventojai. Prokuratūra nurodė, kad prorusiškų aktyvistų pareiškime jie aptiko propagandos, menkinančios valstybės saugumą, požymių. Praėjusių metų kovą 19 žmonių grupė per specialų posėdį „Petropavlovsko liaudies taryba“ paskelbė save „nepriklausoma nuo Kazachstano“. Tada dalyviai paskelbė deklaraciją, kurioje atsisakė pripažinti Kazachstano valstybės sukūrimo teisėtumą ir teisėtumą.

Kazachstano saugumo pajėgos ir teisėsaugos pareigūnai stebėjo prorusišką separatistų grupę, kuri veikė pagal 2014 metų Rusijos specialiųjų tarnybų modelius okupuotoje Donbaso ir Krymo dalyje. Tuo metu Rusijos aktyvistai Rusijos specialiųjų tarnybų pinigais organizavo netikras „respublikas“, bandydami paskandinti Ukrainą separatizme.

Kazachstano valdžia sulaikė aktyviausius separatistus, kurie buvo patalpinti į Petropavlovsko tardymo izoliatorių. Vadinamosios „liaudies tarybos“ narių veiksmai buvo kvalifikuoti iš karto pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius. Visiems sulaikytiesiems gresia iki 10 metų kalėjimo už kėsinimąsi į Kazachstano teritorinį vientisumą ir grasinimą jos suverenitetui.

 

Akivaizdu, kad kazachai jau pasimokė iš Ukrainos patirties ir tokių organizacijų veiklą gniaužia pačioje užuomazgoje, suprasdami, ką jie nori pasiekti. Deja, mes ilgai nuolaidžiavome tokioms antiukrainiškų grupuočių veikloms“, – Kazachstano valdžios sprendimą komentuoja Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(4)
(207)

Komentarai ()