[ŽT] Neįtikėtina! Prigožinas skelbia apie „Wagner“ galą (Video)  ()

Ukrainos gynybos pajėgos faktiškai sunaikino „Wagner“ grupuotę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos faktiškai sunaikino „Wagner“ grupuotę. Tai, pokalbyje su vienu iš Rusijos propagandistų, pripažino jos vadovas Jevgenijus Prigožinas.

Šiandien darome išvadą, kad „Wagner“ laikas baigiasi, po kurio laiko „Wagner“ nustos egzistuoti. Įeisime į istoriją, nieko tokio, taip atsitinka“, - sakė Prigožinas.

Jis paminėjo, kad „vagneriečiams“ trūksta amunicijos ir pridūrė, kad Rusijos ministerijos „kastruoja“ norinčius ir galinčius kariauti, bet karas ne vieta intrigoms.

Pasak Politikos studijų centro vadovo Jaroslavo Božko, „Prigožino verkšlenimas jau yra tradicinis“. Didžioji dalis  „Wagner“ grupuotės liko Afrikoje, kur jie „vykdo daug sėkmingesnę“ komercinę veiklą „nei atakuodami  Donbase“.

 

Jie turi rimtų konkurentų iš „Potok“, kurį „Gazprom“ sudarė RF Gynybos ministerijos 16-osios specialiųjų pajėgų brigados pagrindu.

„Gazprom“ tikrai turi daugiau išteklių nei Prigožinas. O žvelgiant į bet kokį galios ir pusiau galios perskirstymą Rusijos Federacijoje, nauja suformuota karinė grupuotė suteiks „Gazprom“ lemiamą statusą. Pirmąjį „Potok“ samdinį Ukrainos kariškiai jau paėmė į nelaisvę, vadinasi, grupuotė jau yra fronte“, – sako jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: