Kažkas bus - „Aukščiausiems vadovams nurodyta pasiruoši evakuacijai“  ()

Rusai laikinai okupuoto Krymo teritorijoje aukščiausiems vadovams liepė ruoštis evakuacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Nacionalinio pasipriešinimo centras, veikiantis prie Specialiųjų operacijų pajėgų, pranešė, kad Kryme diskutuojama apie tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali netrukus išvaduoti pusiasalį. Būtent todėl buvo nuspręsta ruoštis „prevencinėms priemonėms“.

„Rusijos valstybinių įmonių atstovybių vadovybėms laikinai okupuotame Krymo pusiasalyje buvo pavesta ruoštis evakuacijai“, – sakoma pranešime.

Tokį nurodymą gavo bankai, „Krymo geležinkelis“. Iš pusiasalio turėtų išvykti ne tik skyrių atstovai, bet ir jų šeimos - tai pristatoma „apmokamomis atostogomis“.

Kaip teigia Nacionalinio pasipriešinimo centras, okupantai taip pat ruošiasi didelio masto moksleivių evakuacijai iš Donbaso. Pirmiausia, regis, iš Gorlivkos miesto. Pagal rusų planus, mokslo metų pabaigoje prasidės evakuacija, su vaikais bus priversti keliauti ir tėvai.

 

„Rusai laikinai okupuotose teritorijose tęsia genocido politiką, kuria siekiama grobti ukrainiečių vaikus. Tai daroma siekiant išvežti ukrainiečius į Rusijos Federaciją ir toliau juos asimiliuoti bei sunaikinti ukrainietišką vaikų tapatybę", – rašoma pranešime.

Nacionalinio pasipriešinimo centras priminė, kad tokie veiksmai pagal tarptautinę teisę yra draudžiami.

(91)
(17)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: