Šokas rusams: nuo Maskvos pabėga paskutiniai Rusijos sąjungininkai  ()

Balsavimas dėl JT rezoliucijos baigėsi netikėtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net ištikimiausi Maskvos sąjungininkai, kurių ji turi nedaug, pradėjo nusigręžti nuo Rusijos. Sekmadienį Kinija, Armėnija, Kazachstanas ir Brazilija balsavo už JT rezoliuciją, kurioje Rusija vadinama agresore. Balsavime taip pat buvo numatyta galimybė susilaikyti, tačiau artimiausi Maskvos rėmėjai įžūliai balsavo „už“.

Prieš balsavo tik trečiojo pasaulio šalys: Nikaragva, Sirija, Kongo Demokratinė Respublika ir Baltarusija, kurios biudžetą faktiškai tiesiogiai finansuoja Maskva.

Rusų tinklaraštininkas ir ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmianas, komentuodamas paskutinių Rusijos sąjungininkių pabėgimą nuo Maskvos, pažymi, kad dėl beviltiškos V. Putino politikos Rusiją iššaukiančiai paliko net artimiausios jos sąjungininkės – Kazachstanas ir Armėnija. Apie tai jis rašo savo „Telegram“ kanale.

 

„Maro barakas, į kurį režimas pavertė šalį, sukelia natūralią reakciją net ir tiems, kurie dar gali kaip nors bandyti palaikyti su mumis santykius. Gerai, Amerika – Europa, kaip ir mūsų priešai, tik ir žiūri, kaip mums iškrėsti ką bjauraus. Sutarkime. Bet kaip jie turėjo įkyrėti kazachams ir armėnams, kad šie balsuotų taip pat“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(6)
(180)

Komentarai ()