„Tokios greitos reakcijos dar nebuvo“. ISW skelbia, kas galėjo užpulti Kremlių ir kuo tai baigsis  ()

Pati Rusija gegužės 3 dieną galėjo surengti ataką prieš Kremlių, kad sudarytų sąlygas platesnei gyventojų mobilizacijai į frontą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-04 „Tokios greitos reakcijos dar nebuvo“. ISW skelbia, kas galėjo užpulti Kremlių ir kuo tai baigsis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai naujoje ataskaitoje pareiškė Karo studijų instituto (ISW) analitikai. Anot jų, keli ženklai rodo, kad smūgius organizavo ir vykdė vidaus pajėgos.

Pasak ekspertų, Rusijos valdžia pastaruoju metu sustiprino šalies oro gynybą, taip pat ir Maskvoje. Šiuo atžvilgiu „labai mažai tikėtina“, kad du bepiločiai orlaiviai galėtų prasiskverbti pro kelis oro gynybos sluoksnius ir sprogti arba būti numušti tiesiai „virš Kremliaus širdies“ ir tuo pačiu būti nufilmuoti.

2023 m. sausio mėn. geografinės vietos nuotraukos patvirtina, kad Rusijos valdžia netoli Maskvos dislokavo priešlėktuvinių raketų sistemas „Pantsir“, kad sukurtų aplink miestą kelis oro gynybos ratus.

„Neatidėliotinas, nuoseklus ir koordinuotas Kremliaus atsakas į incidentą rodo, jog ataka buvo surengta taip, kad jos politinės pasekmės būtų didesnės už netikėtumą“, – sakoma ataskaitoje.

Kaip priminė analitikai, Kremliui nepavyko laiku ir nuosekliai reaguoti į kitus karinius pažeminimus, įskaitant anksčiau užgrobtų Balaklijos ir Chersono netektis 2022 metų rugsėjį ir lapkritį.

„Greitas ir nuoseklus oficialios rusiškos antskrydžių versijos pateikimas leidžia manyti, kad Rusija šį incidentą surengė pati prieš gegužės 9-osios Pergalės dienos minėjimą, siekdama pristatyti karą savo vidaus auditorijai kaip kažką egzistencinio“, – priduriama medžiagoje.

 

Tačiau Maskva gali panaudoti tokią „ataką“, kad pateisintų gegužės 9-osios iškilmių atšaukimą ar tolesnį apribojimą. Tikėtina, kad tai taip pat sustiprins pastangas, kuriose karas prieš Ukrainą vaizduojamas kaip tiesioginė grėsmė Rusijai laikytis „garbingų istorinių įvykių“.

Rusijos Federacija imasi keleto priemonių, siekdama pristatyti vidaus auditorijai savo neteisėtą užkariavimo karą prieš Ukrainą kaip egzistencinį ir pasirengti platesnei socialinei mobilizacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: