„70 000 žmonių evakuacija. Okupantai tuština degalines, ruošiasi pabėgti“. Prasideda kažkas keisto (Foto)  (1)

Planuojama išvežti apie 70 tūkst. žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-06 „70 000 žmonių evakuacija. Okupantai tuština degalines, ruošiasi pabėgti“. Prasideda kažkas keisto (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš okupuotos Zaporižios srities dalies pradėti evakuoti 18 gyvenviečių gyventojai. Iš viso įsibrovėliai planuoja išvežti apie 70 tūkst.

Tokį pareiškimą pareiškė okupacinės administracijos atstovas Jevgenijus Balickis.

Visos šios gyvenvietės yra 50–70 km atstumu nuo fronto linijos. „Telegram“ kanalas „Karty i streločki“ rašo, kad ukrainiečiai bus „evakuojami“ iš Tokmako ir kitų netoli Zaporižios fronto esančių gyvenviečių: Tymošivkos, Smyrnivkos, Tarasivkos, Orlianskes, Moločansko, Kuibyševo, Pryšybo, Mala Bolozerkos, Vasylivkos, Velyka Bilozerkos, Dniprorudnės, Enerhodaro, Polohy ir Rozivkos.

Pažvelgus į žemėlapį, kuriame išdėstyti minėti miestai ir miesteliai, maždaug aišku, kurioje zonoje rusų okupantai tikisi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo. Žinoma, įsibrovėliai gali bandyti apgauti ukrainiečių gynėjus, tačiau praėjusį kartą okupacinė Rusijos valdžia  taip pat vertė Chersono srities ir miesto gyventojus pasitraukti

Tuo tarpu Melitopolio gyventojai praneša apie eiles degalinėse, kai kuriose degalinėse jau baigėsi kuras. Rusijos kariškiai paskubomis papildo savo transporto priemones.

 

Meras Ivanas Fiodorovas rašo, kad savivaldybės įmonių darbuotojams į rankas atiduotos darbo knygutės. Kol kas jiems liepiama eiti į darbą, bet sprogimo atveju – likti namuose. O patys kolaborantai jau sėdi ant lagaminų ir panikuoja, kad „valdžia“ juos paliks, kaip buvo Chersone.

Tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas teigia, kad Rusijos užpuolikų šurmulys Zaporižios kryptimi yra susijęs su artėjančiu Ukrainos puolimu.

Kartojasi Chersono istorija. Beje, apie ketvirtadalis miesto gyventojų perėjo iš Chersono į rytinį krantą, likusiems per plauką pavyko išsisukti. Kiek dabar galės išvežti, nežinia. Greičiausiai priverstinei masinei evakuacijai tiesiog neužteks resursų“.

 

Anksčiau TATENA atstovai pranešė, kad Rusijos kariuomenė, priešingai nei teigiama,  ketvirtajame Zaporižios AE energijos bloke padėjo sprogmenis, karinę techniką ir ginklus.

O vandens lygis Kachovkos rezervuare pakilo 17 metrų ir beveik priartėjo prie kritinio lygio: Dniepro Kamiankos užtvankai gresia sunaikinimas, dėl kurio bus užtvindyta dešimtys kaimų, o operacijos metu gali kilti problemų Zaporižios AE.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(28)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: