„Prigožinas tiesiog įsiuto“. ISW skelbia, kas iš tikro nutiko prie Bachmuto  (1)

Rusijos gynybos ministerija atsisakė planų visiškai užimti Bachmutą dėl gresiančio Ukrainos kontrpuolimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-07 „Prigožinas tiesiog įsiuto“. ISW skelbia, kas iš tikro nutiko prie Bachmuto  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Isteriški „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino grasinimai atitraukti savo samdinius iš Bachmuto yra susiję su tuo, kad Rusijos gynybos ministerija kol kas atsisakė planų užimti šią tvirtovę.

Taip teigiama naujoje Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaitoje.

„Atrodo, kad Rusijos gynybos ministerija atsisakė Bachmuto puolimo, kad sutelktų dėmesį į pasirengimą gynybai prieš Ukrainos kontrpuolimą... Jo (Prigožino - red.) pyktis leidžia manyti, kad Rusijos gynybos ministerija tikriausiai atšaukė Bachmuto prioritetą (...) ir tai gali rimtai pakenkti „Wagner“ gebėjimui veiksmingai pulti", - rašoma santraukoje.

Ekspertai mano, kad Prigožinas dar nėra nusiteikęs atsisakyti bandymų užimti miestą.

Apskritai Rusijos kariuomenės puolamosios operacijos sulėtėjo beveik visoje fronto linijoje. Jie kaupia sviedinių atsargas, kad pabandytų sulaikyti didelį Ukrainos gynybos pajėgų kontrpuolimą. Dėl to Prigožinas ir jo „Wagner“ kariai atsidūrė sudėtingoje padėtyje.

„Kol kas neaišku, ar Prigožinas iš tikrųjų planuoja pasitraukti iš Bachmuto gegužės 10 d., ar tai tik paskutinis desperatiškas jo bandymas užsitikrinti Gynybos ministerijos paramą. Jei „Wagner“ vis dėlto pasitrauks, jam greičiausiai prireiks Gynybos ministerijos pagalbos, kad galėtų saugiai pasitraukti. Tačiau Rusijos kariuomenė neturi rezervų, reikalingų pozicijoms, kurias „Wagner“ gali palikti Bachmute, užimti“, - pranešė ISW.

 

Ekspertai abejojo, ar tokia pagalba jai bus suteikta. Faktas tas, kad šiuo metu Rusijos kariuomenės kadriniai daliniai neturi jokių rezervų, kuriais galėtų pakeisti „vagneriečius“ Bachmuto kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(5)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: