Šlykštus Rusijos planas - skelbiama, kodėl masiškai evakuojami Ukrainos žmonės  ()

Rusų okupantai paskelbė civilių „evakuaciją“ laikinai okupuotose teritorijose. Bet, aišku, visai ne dėl rūpesčio ukrainiečiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai civilius gyventojus ketina panaudoti kaip „žmogišką skydą“, teigia Pietinės operatyvinės vadovybės atstovė Natalija Humeniuk.

Komentuodama okupantų pareiškimus apie civilių gyventojų „evakavimą“ laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose, Humeniuk pažymėjo, kad žmonių išvežimo maršrutai rodo, kad įsibrovėliai planuoja juos panaudoti kaip priedangą.

„Mes matome susirūpinimo vietiniais gyventojais imitaciją kiekvieną kartą, kai rašistų pusėje kyla nedidelis gaisras. Tokių veiksmų matėme ir dešiniajame krante, kai jie plėtojo vietinių gyventojų perkėlimą. Mes tai dabar stebime kairiajame Chersono srities krante - jie, demonstruodami pseudo-susirūpinimą, bando evakuoti žmones tolyn. Tai yra, į vietas, kur stato gynybos linijas ir dislokuoja dalinius“, – aiškino Humeniuk. Ji teigė, kad civiliai perkeliami ne ten, kur iš tikrųjų būtų saugu, o ten, kur yra didesnė rusų karių koncentracija. Taip rusai bando užkirsti kelią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakoms.

 

Humeniuk pažymėjo, kad okupantai į Berdianską veža ukrainiečius iš Zaporižios srities Energodaro.

(12)
(21)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: