Skelbiamas žiaurus planas, ką Rusija ketino sunaikti „Kinžal“. Pulkininkas skelbia apie dar neregėtą ataką  ()

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko Romano Svitano, Rusijos propagandistai Aukščiausiosios Rados sunaikinimą planavo pavadinti „pergale“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija ketino sugriauti Ukrainos parlamento pastatą hipergarsine raketa „Kinžal“, reaguodama į nepilotuojamų orlaivių ataką prieš Kremlių. Tai sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas atsargoje Romanas Svitanas gegužės 7 dieną interviu Julijai Latyninai.

Svitanas užsiminė, kad bepiločio lėktuvo smūgio Kremliaus pastatui organizatoriai žinotų, kada įvyks planuojamas smūgis Aukščiausiajai Radai. Jis pažymėjo, kad „Kinžal“ paleidimui paruošti per 24 valandas neįmanoma.

„Ir visas vaizdas labai paprastas: tai yra iš pradžių puolimas prieš Kremlių, o tada kaip atsakas – Aukščiausiosios Rados puolimas. Be to, Kremliaus puolimas tik kažkoks nedidelis sprogimas, sukeltas 100 gramų trotilo, ne daugiau, blyksnis. O po to lygiai po dienos, minutė po minutės, sekundė po sekundės smūgis Aukščiausiajai Radai“, – sakė Svitanas.

 

Pulkininkas pažymėjo, kad „Kinžal“ pataikius į Rados kupolą būtų sugriautas Ukrainos parlamento pastatas. Anot jo, šis įvykis būtų užfiksuotas visose kamerose ir taptų „reikšmingas“ Rusijos propagandai.

Eksperto teigimu, jei raketa būtų pasiekusi Aukščiausiąją Radą, rusai šį įvykį būtų transliavę kaip „pergalę“ šalies publikai iki gegužės 9 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(46)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()