„Tai šantažas. Kito paaiškinimo nerandu“. Ką daro užsienio šalių lyderiai dėl parado Maskvoje (Video)  ()

Vladimiras Putinas renka savo „draugus“ į paradą Maskvoje gegužės 9 d.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-09 „Tai šantažas. Kito paaiškinimo nerandu“. Ką daro užsienio šalių lyderiai dėl parado Maskvoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 9 dieną Maskvoje ruošiamas dar vienas paradas, į kurį turėtų atvykti 5 KSSO šalių vadovai. Greičiausiai prezidentai sutiko apsilankyti Rusijoje dėl Kremliaus vykdomo dujų šantažo.

Tokią nuomonę „24 kanalo“ eteryje išsakė Rusijos opozicijos atstovas Rostislavas Murzagulovas. Anot jo, atvykti sutikę vadovai nusprendė, kad geriau turėti „vieną gėdos dieną“, tik kad nepritrūktų degalų.

„Tai šantažas: „Jei neatvyks, išjungsime dujas“. Todėl šie prezidentai pagalvojo: „Geriau gėda vieną dieną, bet dujų neišjungs“. Kito paaiškinimo nerandu“, – kalbėjo jis.

Murzagulovas įsitikinęs, kad Kazachstano piliečiams tikrai nepatiks, jei jų prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas gegužės 9 dieną apsilankys parade Maskvoje.

„Esu tikras, kad jei jis tikrai ten atvyks, Kazachstano žmonės jam pasakys viską, ką apie tai galvoja. Tai didelė politinė klaida“, – įsitikinęs ekspertas.

Opozicionierius taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad iš pradžių apsišaukėlio Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos vizitas nebuvo oficialiai skelbiamas. Neseniai pasirodė informacija, kad Baltarusijos diktatorius jau yra Maskvoje. Anot Muzagulovo, jis taip pat buvo priverstas atvykti.

„Pergalės“ paraduose Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas visada segi Šv. Jurgio juostą, kuri tapo Rusijos agresijos ir „Rusijos taikos“ simboliu. Kitų šalių lyderiai segi savo vėliavos spalvos juosteles.

 

„Šv. Jurgio juosta tapo kruvino karo simboliu. Jie (prezidentai - aut. past.) buvo priversti atvykti dėl dujų ar dar ko nors. Tačiau visiškai „nusilenkti“ Putinui ir pasidalinti su juo agresyviojo karo simboliu adekvatūs žmonės neturi noro“, – sakė Murzagulovas.

Oficialiai žinoma, kad atvyks: Aleksandras Lukašenka – Baltarusijos apsišaukėlis prezidentas, Kasymas Žomartas Tokajevas – Kazachstano prezidentas, Sadyras Žaparovas – Kirgizijos prezidentas, Nikolas Pašinianas – Armėnijos ministras pirmininkas, Emomalis Rachmonas – Tadžikistano prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(41)
(-32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: