Netikėtas įvykių posūkis. Kadyrovas ėmėsi „Wagner“ užgrobimo – iškėlė Prigožinui savo sąlygas  ()

Kadyrovas pradėjo atvirai vilioti „Wagner“ samdinius į savo dalinius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-09 Netikėtas įvykių posūkis. Kadyrovas ėmėsi „Wagner“ užgrobimo – iškėlė Prigožinui savo sąlygas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginčai tarp Rusijos samdinių, Kremliaus ir Gynybos ministerijos toliau auga. Įsiplieskė naujas konfliktas tarp Prigožino ir Kadyrovo, kuris iš tikrųjų uždraudė Prigožinui palikti frontą ir pradėjo „Wagner“ perėmimą.

Apie tai praneša „The Moscow Times“, publikuodama ištraukas iš Kadyrovo vaizdo žinutės Prigožinui.

Filmuotoje medžiagoje Čečėnijos vadovas atvirai įtikina „Wagner“ samdinius prisijungti prie jo padalinio, žadėdamas geresnes finansines sąlygas, palyginti su Prigožinu. Kadyrovas žada duoti daugiau pinigų.

„Jei būsite su mumis, pažadu, kad duosime jums daugiau... Sukursime geresnes sąlygas nei šiandien“, – vaizdo įraše sakė Kadyrovas.

Pats Prigožinas buvo aštriai kritikuojamas Kadyrovo dėl jo ultimatumo išvesti samdinius iš Bachmuto. Anksčiau Kadyrovas jį vadino „brangiu broliu“, tačiau santykiai ėmė prastėti. Tiesą sakant, Kadyrovas draudžia Prigožinui išeiti iš fronto.

 

„Ženia, tu būsi tol, kol pasieksime pozicijas, tu būsi gynyboje. O kai pradėsime žengti į priekį, tik tada nustatysime, kur tu eisi toliau“, – sako Čečėnijos vadovas.

Žiniasklaida pažymi, kad Prigožinas yra pasirengęs likti Bachmute.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()