„Rusijos armija bėga iš pozicijų, atidengė vieną iš fronto flangų“. Prigožinas skelbia netikėtą žinią (Video)  ()

Prigožinas pateikė Šoigu ultimatumą ir pasakė, kad Rusijos armija bėga iš Bachmuto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-09 „Rusijos armija bėga iš pozicijų, atidengė vieną iš fronto flangų“. Prigožinas skelbia netikėtą žinią (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsiutęs „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas skelbia, kad Rusijos armija pabėgo iš pozicijų Bachmute ir atidengė vieną iš fronto flangų. Jis įteikė ultimatumą RF Gynybos ministerijai ir Generaliniam štabui – jeigu jo samdiniams neduos amunicijos, jie paliks savo pozicijas.

„Gavome įsakymą, kuriame buvo pasakyta, kad pasitraukus iš pozicijų bus pripažinta išdavystė. Tai visų pirma buvo kreipimasis į mus. Jei nėra amunicijos, mes paliksime savo pozicijas... Užuot kovoję, mūsų šalyje nuolat sukasi intrigos. Mes turime intrigų, o ne Gynybos ministeriją, todėl mūsų armija bėga. Ji bėga, nes nes 72-oji brigada šiandien (gegužės 9 d. – red.) prarado 3 kv. kilometrus, kuriuose žuvo apie 500 žmonių. Tai buvo strateginis placdarmas. Juos tiesiog ėmė ir sudraskė į skutelius“, – sako Prigožinas.

Prigožino teigimu, po skundų Gynybos ministerijai, „Wagner“ buvo suteikta 10 % to, ko jie reikalavo. Prigožinas teigia, kad Rusijos Federacijos Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas asmeniškai sumažino ginklų, kuriuos jie norėjo skirti, kiekį.

„Mus apgavo“, – sako Prigožinas.

Tuo pat metu Prigožinas teigė, kad jo samdiniai dar kelias dienas liks Bachmute: „Kovosime, o tada išsiaiškinsime“.

Anot jo, Surovikinas nuolat būna susirinkimuose ir prie jo nėra galimybės prieiti. Nors Prigožinas sveikina patį faktą, kad jis buvo paskirtas tarpininku tarp RF Gynybos ministerijos ir „Wagner“.

 

Prigožinas teigė, kad Rusijos kariai nekalti, kad pabėgo iš pozicijų, nes „žuvys pūva nuo galvos“ ir kalti tie, kurie jiems davė šias užduotis.

Gynybos ministerijos vadovybę jis laiko „kvailiais“, o užduotis, kurios iš ten duodamos generolams ir tiesiai kariams – „nusikalstamomis“.

„Yra nusikaltimas, vadinamas Rusijos žmonių sunaikinimu – tai valstybės išdavystė“, – sako Prigožinas.

Prigožinas vaizdo įraše dažnai kartoja tezę, kad didžiausias Rusijos priešas yra ne Ukrainos ginkluotosios pajėgos, o tie „niekšai“, kurie neduoda ginklų „vagneriečiams“. Jis pareiškė, kad amunicijos yra, ji kaupiama sandėliuose, nes kažkas sugalvojo sukaupti rezervą.

 

Jis taip pat giria „priešą“, tai yra Ukrainos gynėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(5)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: