Maskvoje kažkas nutiko Lukašenkai: skelbiamas video  ()

Lukašenka Pergalės parade negalėjo nueiti 300 metrų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-09 Maskvoje kažkas nutiko Lukašenkai: skelbiamas video  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvoje gegužės 9 d. rytą įvyko nedidelis incidentas. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vedė savo svečius – parade dalyvavo septyni NVS lyderiai – padėti gėlių prie Nežinomo kareivio kapo netoli Kremliaus. Tačiau atrodė, kad Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka negalėjo arba nenorėjo nueiti trumpo atstumo, kaip visi kiti. Tai buvo matyti transliacijos įraše.

Pasibaigus paradui Putinas ir užsienio politikai nuėjo padėti gėlių. Visi aštuoni, lydimi daugybės sargybinių, vaikščiojo Raudonąja aikšte, šypsodamiesi ir draugiškai kalbėdamiesi. Tačiau labai greitai Lukašenka priėjo prie Putino ir, sprendžiant iš veido išraiškų bei gestų, jo kažko paprašė. Putinas jam kažką paaiškino, rodydamas ranka į priekį, o tada davė ženklą savo sargybiniams. Po to Lukašenka dingo iš kadro. Ir tada jis pasirodė fone – sargybinis nuvedė jį prie apsaugos automobilio (atrodo kaip golfo automobiliukas), pasilenkė prie vairuotojo, paaiškino jam užduotį ir nurodė kryptį.

Vėliau šis automobilis pasirodo kadre, kuriame sėdi besišypsantis Lukašenka.

Transporto priemonė lėtai seka politikus. Kai jie priartėja prie Aleksandro sodo, kur yra Nežinomo kareivio kapas, vartų, Putinas apsisuka ir laukia Lukašenkos. Po kelių sekundžių jis pasirodo su atsiprašinėjančia šypsena ir prisijungia prie valstybių vadovų.

 

Lukašenka negalėjo įveikti kiek daugiau nei 300 metrų.

„Aleksandro sodą pasiekiau su vėjeliu“, – juokavo agentūros „RIA Novosti“ žurnalistai.

Vėliau žurnalistas Jason Jay Smart „Twitter“ pranešė, kad Lukašenka susirgo per gegužės 9-osios paradą Maskvoje.

„Kremliaus spauda TIK DABAR praneša: „Putinas ir jo kolegos grįžo į Kremlių pietų. Lukašenkos čia nėra“, – rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: