„Jie tikrai taip padarė“. Ekspertas apšalęs, kokį ginklą pamatė fronte (Video)  ()

Rusijos kariškiai karo zonoje Ukrainoje kovoja naudodami pasenusią techniką, kurią gana nesėkmingai bandoma „modernizuoti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Know-how“ (žinau kaip), pasak karo stebėtojo Aleksandro Kovalenko, slypi tame, kad įsibrovėliai ant traktoriaus MT-LB sumontavo 2-UK-T laivo pabūklą, kuris anksčiau Antrojo pasaulinio karo metais buvo naudojamas torpediniuose laivuose.

Apie tai ketvirtadienį, gegužės 11 d., savo „Telegram“ kanale rašė karo-politikos apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko.

;

Filmuotoje medžiagoje matyti MT-LB – universalus amfibinis šarvuotasis transporteris, skirtas žmonėms ir kroviniams vežti, taip pat plačiai naudojamas kaip artilerijos vilkikas. Kažkodėl ant jo buvo sumontuota 2-UK-T laivo įrenginys su 12,7 mm „DShK“ kulkosvaidžiais.

„Rusai toliau generuoja mokslines ir technines idėjas, bandydami lengvai šarvuotiems MT-LB suteikti ugnies jėgos, esant jos deficitui kovos zonoje“, – rašė karo ir politikos apžvalgininkas.

Jis taip pat paaiškino, kad 2-UK-T laivų įrenginiai šiuo metu nenaudojami. Jie buvo pritaikyti per Antrąjį pasaulinį karą  padidinti torpedinių katerių kovinei galiai.

 

Jie tikrai taip padarė“, – rašė A. Kovalenko ir užsiminė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos, susidūrusios su ginklų stygiumi, yra priverstos naudoti senus Antrojo pasaulinio karo ginklus.

Gegužės 10 dieną britų žvalgyba paaiškino, kodėl paradas Maskvoje vyko be karinės technikos. Parade dalyvavo 8000 kariškių, tačiau dauguma jų buvo iš pagalbinių, sukarintųjų pajėgų ir karinių mokymo įstaigų kariūnai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: