Britų žvalgyba įvardijo ginklą, kuriuo Rusijos Federacija nori sustabdyti kontrpuolimą  ()

JK kariškių teigimu, Rusija galėjo nutraukti Ukrainos apšaudymą bandydama atkurti raketų ginklų atsargas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija laiko sparnuotąsias raketas pagrindiniu ginklu, galinčiu sutrikdyti numatomą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą. Apie tai gegužės 12 d., „Twitter“ rašo JK gynybos ministerija.

Kaip rašoma pranešime, Rusijos karinio jūrų laivyno Juodosios jūros laivyno laivai naktį iš gegužės 8 į 9 d. pirmą kartą nuo kovo 9 dienos virš Ukrainos teritorijos paleido aštuonias sparnuotąsias raketas „Kalibr“. Iki kovo mėnesio Rusijos karinio jūrų laivyno laivai dažnai paleisdavo šias raketas.

JK žvalgybos duomenimis, Rusija tikriausiai sustabdė šių ginklų naudojimą, nes norėjo atkurti savo atsargas.

 

Artimiausiu metu Rusija greičiausiai laikys sparnuotąsias raketas pagrindiniu pajėgumu smogti giliai į Ukrainą, kad sutrukdytų Ukrainos kontrpuolimui. Strategiškai kalbant, Rusija mano, kad sparnuotosios raketos atliks svarbų vaidmenį bet kokiame hipotetiniame konflikte su NATO.

 

„Kaip panaudoti šiuos negausius ir brangius ginklus – viena iš dilemų, su kuriomis susiduria Rusijos vadai, nes karas Ukrainoje tęsiasi daug ilgiau, nei jie planavo iš pradžių“, – pažymi JK gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()